1 martie 2024
ActualitateMoineștiul strânge cureaua! Mai puțini bani pentru zilele orașului, mai mulți bani...

Moineștiul strânge cureaua! Mai puțini bani pentru zilele orașului, mai mulți bani pentru investiții

Primarul Valentin Vieru a decis să cheltuiască mai puțin, anul acesta, cu organizarea celui mai important eveniment al comunității: Zilele Municipiului Moinești.

Motivul? Are nevoie de bani pentru investiții. Edilul arată că încep să se vadă roadele proiectelor pregătite în primii ani ai mandatului, majoritatea având asigurată finanțarea, iar o parte fiind deja în etapa de execuție.

Asta nu înseamnă că drumul spre finalizarea acestor obiective e neted. Valentin Vieru arată că din bugetul local trebuie asigurată cofinanțarea, prin urmare fondurile trebuie administrate responsabil, cu grijă.„Sumele cerute de artiști sunt foarte mari, depășesc orice măsură! E mult mai eficient să investești banii în obiective concrete, care rămân comunității, în loc să-i cheltuieșiti pe câteva zeci de minute de spectacol”, a declarat primarul.

Sumele cerute de vedete sunt de 10, 15 sau 17 mii de euro. Evenimentul va fi redimensionat „astfel încât cheltuielile să fie cu 70 la sută mai mici decât cele de anul trecut.”

Sărbătoarea va fi „altfel”, dar asta nu înseamnă că moineștenii și oaspeții lor nu se vor distra. Programul va include activități culturale și sportive, cum ar fi Festivalul „Moineșteanca”, Tabăra de pictură și sculptură, concursuri sportive, un spectacol în Parcul Băi, dar și premierea celor care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie.

Se va renunța, însă, la activitățile de divertisment de pe stadion, care erau costisitoare. „Cu banii economisiți vom realiza parcarea din fața Școlii «George Enescu» și parcarea din spatele Trezoreriei Moinești”, ne-a lămurit Valentin Vieru.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri