Sute de copii si tineri din Moinesti si imprejurimi au participat, ca spectatori sau concurenti, la prima editia a Eco-Maratonului si la cea de a II-a editie a Competitiei locale de ciclism Moinesti – Zemes, organizate de ONG Activ, cu sustinerea Petrom si in parteneriat cu Unitatea Teritorial Administrativa (UAT) Moinesti, Politia si Jandarmeria.

“Competitia s-a desfasurat pe doua trasee marcate de catre organizatori, de dificultate medie si sporita, in care au alternat zonele de padure, munte, deal, pietris si asfalt, explica Viorel Costea, purtatorul de cuvânt al Primariei Moinesti. Un traseu a fost de 11,5 Km si s-a adresat concurentilor cu vârsta cuprinsa intre 10-12 ani si Eco-Maratonistilor 18A, iar celalalt a fost de 21,5 Km si s-a adresat grupelor de vârsta 13-15 ani si 16-18 ani, masculin si feminin.”

S-au inscris 110 ciclisti pe cele patru categorii de vârsta, dar startul a fost luat de 80: 67 de ciclisti si 13 eco-maratonisti. Primii au plecat in teren voluntarii, care au avut rolul de a-i ghida pe concurenti sau de a le asigura asistenta medicala, tehnica, verificarea, hidratarea, recuperarea etc. Sosirea a fost in Parcul “Padurea de Pini”, unde i-au asteptat sustinatorii si autoritatile locale. La ora 11, imbujorati de efort, in aplauzele spectatorilor, au aparut primii concurenti. A urmat premierea câstigatorilor, apoi “Pasta Party”, la care a participat toata lumea, competitori, voluntari, organizatori si invitati.

PUBLICITATE

Câstigatorii editiei 2013 – Ciclism 23 km

Grupa de vârsta 16-18 ani (masculin): locul I – Vladimir Tudosa; locul II – Vladut Narcis Ene; locul III – Alexandru Vrânceanu.
Grupa de vârsta 16-18 ani (feminin): fara
Grupa 13-15 ani (masculin): locul I – Eusebiu Tudose, locul II – Catalin Lazar, locul III – Vlad Fodor.
Grupa 13-15 ani (feminin): locul I – Stefania Ioana Marin, locul II – Roxana Mihaela Necula, locul III – Aida Stefania Alexandrescu si Ioana Venturia Curelaru.

Câstigatorii editiei 2013 – Ciclism 13 Km

Grupa de vârsta 10-12 ani (feminin): locul I : Maria Claudia Todeanca.
Grupa 10-12 ani (masculin): locul I – Sorin Alexandru Trofin, locul II – Andrei Harjaba, locul III – Constantin Catalin Buburuz.

Câstigatorii probei Eco-Maraton

Feminin: Locul I – Laura Fenea, locul II – Elena Marin, locul III – Simona Pintilie.
Masculin: Locul I – Vasilica Razvan Paunas, locul II – Andrei Daniel Chelaru, locul III – Cristinel Pintilie.

Pe lânga premii, diplome, medalii, la fiecare categorie, primii 50 de inscrisi la ciclism si primii 5 de la Eco-Maraton au primit câte o pereche de ochelari de soare sport, iar la tombola au fost oferite alte 25 de premii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ