Joi au avut loc audieri de martori in dosarul de luare de mita si fals in inscrisuri in care a fost trimis in judecata dr. Iulian Ichim.

Procesul se judeca acum la Curtea de Apel, dupa ce Parchetul Tribunalului a contestat decizia primei instante de achitare a medicului. Reamintim ca dr. Ichim a fost trimis in judecata, in decembrie 2013, alaturi de un angajat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) si o asistenta medicala din cadrul Spitalului Buhusi, intr-un dosar in care se vorbea de o adevarata retea de falsificare de buletine de analize pentru angajati din mai multe societati comerciale. Vasile Vladut Pavel, functionarul din DSP, ar fi fost cel care i-ar fi constrâns pe agentii economici din judet prinsi cu nereguli sa cotizeze cu bani, pe de o parte, pentru a scapa de amenzi, dar si sa accepte o colaborare cu un anumit medic pentru intocmirea fiselor de aptitudini ale angajatilor.

„Pavel a colaborat cu Ichim Constantin Iulian, medic specialist in medicina muncii, care a acceptat sa completeze fisele de aptitudini ale angajatilor fara a-i consulta si fara a-i examina”, se spune in rechizitoriu. Unul din martorii audiati ieri, administratorul unei societati, a recunoscut ca Pavel, prieten de familie, i-a propus sa lucreze cu cabinetul dr. Ichim, si ca fisele erau eliberate fara ca salariatii sa fi fost consultati.

Dr. Ichim, prin avocata lui, a depus inscrisuri care ar dovedi ca fisele pot fi eliberate si fara consultul medicului de medicina muncii si ca salariatii pot fi consultati si de catre alti medici generalisti. La urmatorul termen, din 15 octombrie, vor fi audiati alti martori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ