Marșul pentru viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic. În fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții locale.
În Bacău, “Marşul pentru viaţă 2017” este organizat sâmbătă, 25 martie 2017, la iniţiativa asociaţiilor pro-viaţă şi este susţinut de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului și Decanatul Romano-Catolic.

Credincioşii, alături de preoţii parohiilor băcăuane, vor putea participa la Marşul pentru viaţă, alăturându-se celorlalţi manifestanţi, pe următorul traseu: ora 16.00 – Biserica „Sf. Cruce” (la intrarea în oraș dinspre București); 16.30 – Biserica “Sf. Dumitru”, Narcisa; 17.15 – parcarea de la Stadion; 17.30 – Piaţa Tricolorului (Casa de cultură); 17.50 – Catedrala “Înălţarea Domnului”.

PUBLICITATE

Pe site-ul www.marsulpentruviata.ro sunt enunțate câteva aspecte care motivează tema aleasă pentru acest an.

“România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.”

Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Prin Marșul pentru viață nu se promovează interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, ci conștientizarea societății și sprijinirea femeii pentru a naște viața pe care o poartă în ea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  • Popescu

   Nu ştiti despre ce vorbiti,domnule!
   Din pacate discernamantul spiritual va lipseste cu desavarsire şi pledati pentru distrugerea acestui popor!

 1. Oferuti-le tinerilor locurii de munca ,un trai si o viata decenta si garantat nu vor mai fi avorturii. Un mars sub sutana popilor ridica multe semne de intrebare si lasa loc interpretarilor.

 2. Vrei educatie sexuala si toleranta pentru copiii tai?Invata-i tu ,ma si lasa-ne pe noi astia mai “inapoiati” in Evul Mediu,tolerantule si educatule!

  • Pe sistemul asta, cel mai probabil acei copii nedoriți vor fi crește chinuiți, apoi vor ajunge adulți plini de probleme și care vor crea probleme.

 3. Fiecare trebuie sa fie liber sa hotarasca pentru viața lui. Mamele trebuie consiliate, dar avortul trebuie sa fie o alegere liberă. Venirea unui copil schimba complet viața unui cuplu care s-a pregătit și și-a dorit acest lucru, dar poate distruge viața mamei, poate și a tatălui și mai ales a copilului dacă vine într-un moment inoportun. Nimeni nu are nevoie de copii nedoriți. Chiar nu aveți exemple de copii chinuiți în jurul vostru?

LĂSAȚI UN MESAJ