La Târgu Ocna, “Zilele orasului” au adunat mii si mii de oameni in Parcul Magura, care pe o vreme splendida s-au putut bucura de numeroase atractii. Daca pentru cei mici au fost bucurii fara seaman plimbarea cu masinute pe aleile parcului si sa-si picteze fetele, târg-ocnenii au trait din plin fascinatia regasirii orasului in care locuiesc privind exponatele unei expozitii cu ilustrate vechi.

Gratie colectionarului bacauan Mihai Ceuca si profesorului Corneliu Stoica in expozitia deschisa la intrarea in parc privitorii au fost fascinati de faptul ca au putut intâlni ceea ce a fost cândva acest oras, ce a avut si are o insemnatate deosebita.

A fost lansat si volumului „Târgul anilor romantici” (bilingv, in limbile româna si engleza) al profesorului Corneliu Stoica, al 18-lea volum al sau despre Târgu Ocna.

PUBLICITATE

Pe scena au urcat si politicienii, in orasul – statiune de la poalele Magurii fiind prezenti europarlamentara Minodora Cliveti, deputatul Constantin Avram si senatorii Dan Tataru si Marcel Bujor. De asemenea, au mai fost prezenti primarii comunelor Dofteana (Ioan Bujor) si Pârgaresti (Marius Gheorghita) precum si reprezentantii unor institutii judetene. Primarul orasului Tg. Ocna, Stefan Silochi a acordat diplome de excelenta unor oaspeti deosebiti: consulului general al României la Odessa, Emil Rapcea, lui Valentin Gutan, primarul orasului Cricova (din Republica Moldova, ce a fost insotit de o delegatie a acestui oras), preotului anglican Patrick (venit din Marea Britanie in România pentru a studia spiritualitatea ortodoxa) si medicului Grigore Dinica ( fiu al orasului ce este coordonator al Centrului Cardiologic Iasi).

Cadrul natural deosebit oferit de Parcul Magura (care este unul din cele mai mari parcuri din tara) precum si programul artistic si demonstratiile sportive care s-au derulat de-a lungul a trei zile au creat o atmosfera de sarbatoare mult asteptata de locuitorii orasului Târgu Ocna si a imprejurimilor acestuia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ