La un an de la semnarea contractului de management, Anca Sigartau, manager al Teatrului „Bacovia” a fost evaluata. Aceasta si-a depus raportul, urmat de un interviu care a avut loc vinerea trecuta, in prezenta unei comisii formate din viceprimarul Radu Ababei, consilierul PNL Neculai Nechita si a trei specialisti in teatru: Marinela Tepus de la „Nottara” Bucuresti, Emil Banea de la Universitatea IL Caragiale Bucuresti si Emil Boroghina, director al Festivalului Shakespeare.

„Evaluarea s-a facut pe itemi de performanta. De altfel, atât eu, cât si domnul Nechita am dat notele cele mai mici, a fost aproape ca un nou interviu de angajare. Evaluarea artistica au facut-o cei din teatre”, a explicat viceprimarul Radu Ababei, presedintele comisiei.

Pentru a i se prelungi contractul, managerul trebuia sa indeplineasca doua conditii: sa obtina mai mult de nota 8 la evaluare si sa primeasca votul favorabil al consilierilor locali. Prima conditie s-a realizat. La evaluare, managerul Anca Sigartau a obtinut nota 8.87. Dar, viceprimarul Ababei a precizat ca dincolo de cele doua conditii se va lua in calcul si „rezultatul auditului intern pe care l-am dispus a fi efectuat”, fara a preciza insa când vor veni datele obtinute in urma auditului.

PUBLICITATE

La concursul pentru ocuparea postului de manager al Teatrului „Bacovia”, Anca Sigartau a luat 9.42.
In primul an de mandat, cel mai controversat act artistic pe care l-a girat a fost festivalul Theaterstock. Desi in cele doua saptamâni de derulare (august 2015) au avut loc numeroase evenimente care au fost bine primite de publicul bacauan, ulterior au aparut suspiciuni cu privire la modul in care au fost decontate facturile privind organizarea si plata artistilor. Bugetul initial a fost de 1,8 milioane de lei.

Teatrul este obligat, in urma unor procese sau medieri sa achite colaboratorilor
inca circa 1,1 milioane de lei. In cazul Theaterstock exista si un dosar deschis de DNA „in rem”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Pfffff!!!! Un taximetrist, unu cu sportul si trei asa zis specialisti, toti pe aceeasi mana cu madama de Sigartau! Ce au evaluat? Activitatea in teatru care nu s-a facut? Ca ei au fost interesati de comisioanele din festivaluri, nu de bunul mers al teatrului! Au evaluat analfabetismul? Pai nici 1 nu merita! O greata! Ababei, vei da socoteala pentru complicitate la DNA! Cand o suspendati? Ca sunt atatea dosare de cercetare?

  2. Update! Se pare ca, cuplul infractor, va colabora intens la punerea in scena a unei alte potlogarii, de data aceasta la Craiova, cu invitatul special membru in aceasta comisie de evaluare, Boroghina! Deci, si aceasta evaluare este compromisa! Rusine! Popovici, ai dat avizul de legalitate?

LĂSAȚI UN MESAJ