– in ziua in care s-a externat din Maternitatea Onesti, femeia s-a dus intr-un cartier al orasului si a lasat copilul intr-o cladire parasita – micutul a fost gasit mort dupa trei zile

Gest socant al unei tinere de 23 de ani, care nici nu poate fi numita mama. Aceasta este acuzata de procurori ca si-a abandonat copilul nou-nascut intr-o cladire parasita din Onesti si l-a lasat sa moara. Diana, de loc din Baia Mare, locuia in comuna Pârgaresti alaturi de concubinul ei, cu care are un copil de 1 an si 6 luni.

Joia trecuta a dus pe lume inca un baietel, dar tatal acestuia este un alt barbat, din judetul Giurgiu. Luni s-a externat cu bebelusul din Maternitatea Onesti si s-a dus cu el direct intr-un cartier al orasului, unde l-a abandonat intr-o ferma parasita. Fapta ei a iesit la iveala dupa ce referentul social al Primariei Pârgaresti a mers la ea acasa ca sa inregistreze copilul, dar a constatat ca nu era niciun bebelus. „Ea ne-a spus ca la iesirea din curtea spitalului i-a iesit in cale o maicuta, de prin Brasov, care i-a luat copilul cu acte cu tot si a plecat. Am intrebat-o daca nu a luat date sau numarul masinii, dar a zis ca nu si a inceput sa plânga. Atunci ne-a dat de inteles ca este ceva la mijloc si am anuntat Politia”, ne-a declarat Victoria Iulisca, asistent social la Primaria Pârgaresti. Politistii din localitate au discutat cu tânara si au aflat ca de fapt a abandonat copilul, ce a fost gasit fara viata in locul indicat de ea. Cel mai probabil, a murit de foame si frig.

PUBLICITATE

Onestenii care locuiesc in zona s-au ingrozit când au aflat ce s-a intâmplat. „Fata asta nu este mama. Daca nu-l voia trebuia sa-l lase la spital sau la poarta cuiva, dar ar fi fost in viata, nu sa-l arunce”, spunea o localnica. Concubinul ei povesteste ca in momentul in care a venit acasa de la spital, femeia a spus ca a rezolvat problema bebelusului, dar nu s-a gândit nicio clipa ca ar fi putut fi in stare de asa ceva. Ei discutasera ca dupa nastere sa lase baietelul in spital, pentru ca el nu putea sa-i poarte de grija, mai ales ca nu era al lui.

s2

„I-am spus sa incerce sa-l lase la spital si imi spunea ca rezolva. Nu am crezut ca poate face asa ceva. Nu m-am gândit. Ea plângea si spunea ca ce vina are ca l-a lasat cuiva nu ca l-a lasat undeva. Probabil s-a gândit ca ramâne pe drumuri, dar aici nu se putea sta. Când a venit la mie mi-a spus ca n-a iesit din spital cu copilul”, spunea Mihai, concubinul ei. Cei doi au inceput relatia in urma cu câtiva ani, iar copilul pe care-l au impreuna este acum in grija tatalui. Dupa cele intâmplate Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a deschis o ancheta pentru a verifica conditiile in care acesta este crescut si va decide impreuna cu autoritatile locale ce masuri se vor lua pentru protejarea lui. Tânara acuzata de omor a fost retinuta si daca va fi gasita vinovata risca ani grei de inchisoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Am ajuns mai rau decat animalele salbatice. Si acelea au instinctul matern pt a-si apara puii chiar cu pretul vietii lor dau doar ca exemplu o ursoaica. Femelele sunt foarte periculoase cand au puii incat oricine s-ar apropia risca sa-si piara viata. Noi oamenii ni-i omoram cu mainile noastre ca in acest caz sau prin avort.

    • Lucrurile trebuiesc spuse pe nume, crima este agravanta cand un parinte ii i-a viata propriului copil fnevinovat indiferent daca acesta este nascut sau nenascut. Daca nu poate sa-l creasca sa-l de-a unei familii care poate si-l doreste daca tot vrea sa scape de dragostea si inocenta acestuia. Oricum sangele acestui va cere razbunare asupra faptuitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ