– mai mulți taximetriști reclamă că în aeroportul băcăuan există o mafie a taximetriștilor – șoferii recurg la amenințări când vine vorba să preia cei din exterior pasagerii din aeroport – în replică, conducerea instituției a declarat că vrea reguli clare pentru taximetriști, care să nu afecteze imaginea AIGE

Zeci de taximetriști din municipiul Bacău sunt nemulțumiți de modul în care mai mulți colegi de breaslă au pus monopol pe serviciile de transport oferite pasagerilor în Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău. Mai mult, cei care își acuză colegii de rele tratamente și amenințări cu moartea, spun că în aeroport există o adevărată mafie a taximetriștilor.

Eusebiu Peptine vrea drepturi egale pentru toți taximetriștii/foto: Liviu Maftei
Nemulțumirile legate de modul de operare a taxiurilor în aeroportul băcăuan se lasă zilnic cu scene neplăcute între șoferi. Unul dintre taximetriștii care nu acceptă ceea ce se întâmplă la intrarea în Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău este Eusebiu Peptine. Acesta ne-a semnalat faptul că mai mulți indivizi aplică propriile lor reguli într-un spațiu în care trebuie să aibă acces toată lumea.

„Mafia lucrează pe bază de caiet! Sunt acceptate în aeroport doar anumite taxiuri, de la anumite firme. Dacă ești scris pe caiet intri, dacă nu, ești forțat să faci cale-ntoarsă. Am sesizat inclusiv conducerea aeroportului despre ceea ce se întâmplă la intrarea în aerogară și despre felul cum sunt tratați pasagerii companiei care operează pe AIGE. Aceștia din urmă sunt păcăliți și luați cu forța din noul terminal pentru că taxiurile nu au voie să staționeze în fața aeroportului mai mult de 5 minute, din motive de securitate. Noi, ceilalți taximetriști, suntem amenințați și intimidați de cei care fac legea aici în ceea ce privește accesul mașinilor la orele la care vin sau pleacă aeronavele”, declară Eusebiu Peptine, taximetrist.

Conducerea Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău este la curent cu certurile dintre taximetriști și a stat de vorbă cu mai multe delegații care au solicitat audiență.

„Eu nu am dat parcarea încă în funcțiune și prin urmare taximetriștii staționează în aceeași zonă, pe locurile destinate și autorizate de către primărie. Faptul că ei se mai ceartă mi-a ajuns și mie la ureche. Au fost delegați în audiență și am înțeles că există nemulțumiri între ei, atenționându-mă totodată cu privire la comportamentul unor taximetriști. Eu voi scăpa de această presiune în momentul în care vor respecta regulile, de la cel care are PFA până la cel care deține o companie.

Și când spun asta mă refer la tarife, aparat, taxarea și nu suprataxarea, comportament decent, îmbrăcaminte adecvată. Nu vreau ca nemulțumirile pasagerilor legate de serviciile de taximetrie să se răsfrângă asupra noastră!”, declară Oana Chelaru, manager la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău

Pe viitor, conducerea AIGE vrea să organizeze o licitație pentru serviciile de taximetrie ca să-i poată acredita pe taximetriști. În terminalul intermodal există locuri special destinate mijloacelor de transport, însă, acestea nu sunt accesibile momentan. Față de situația prezentată, mai mulți taximetriști și-au arătat nemulțumirea. Ei speră astfel să tragă un semnal de alarmă asupra situației existente la aeroport, iar factorii decizionali să ia atitudine și să îndrepte lucrurile.

Alte articole