O parte dintre locurile de joaca din municipiu vor primi dotari suplimentare sau mobilier urban in perioada urmatoare. Aceste mici modificari vor face insa toata diferenta in parcuri precum cel de la Aviatori, care isi asteapta rândul la modernizare de ani de zile. La inceputul lunii trecute, dupa o rectificare bugetara, pentru acest capitol s-a alocat suma de 250.000 de lei, din care se vor achizitiona sisteme de joc, dar si banci sau protectii de cauciuc.

„In ceea ce priveste locurile de joaca amplasate în zona de sud a orasului, am început demersurile legale (proceduri de licitatie) pentru amenajarea a doua locuri de joaca în zona Aviatori si zona Fagaras”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau. Este vorba de modernizarea spatiului aflat in spatele Pietei Aviatori, acolo unde toboganele sunt insalubre, iar leaganele periculoase. Nici bancile nu mai sunt intregi, iar aspectul intregii zone este dezolant. „Vandalismul este o mare problema in special in parcurile care nu au paza. Din acest motiv, suntem nevoiti periodic sa inlocuim ce s-a stricat”, arata Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice, care va duce la bun sfârsit acest proiect.

Din pacate, in zona Fagaras, desi exista un teren generos de 8000 de metri, proiectul de amenajare a unui parc va mai astepta. Va fi insa completat locul de joaca existent care deserveste in special familiile din cartierul ANL.

PUBLICITATE

Autoritatile au decis si ca in parcul Cancicov sa apara un al treilea loc de joaca, in zona dinspre Colegiul Pedagogic, acolo unde se va amenaja si un spatiu pentru pensionari. „Chiar daca alocarea bugetara s-a facut destul de târziu, odata incheiata licitatia, vom putea sa amplasam mobilierul chiar daca afara este mai rece”, mai spune Gabriel Gritcu. In parcul nord se vor monta protectii de cauciuc, intrucât locul este frecventat de foarte multi copii. Acestea sunt necesare nu doar pentru protectia celor mici, dar si pentru protejarea dotarilor.

În ultimii ani, Executivul Primariei Bacau a construit sau modernizat 47 de noi locuri de joaca pentru copii, în toate cartierele orasului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ