Dorel Trofin i-a mobilizat pe proprietari să deblocheze căile de acces/foto: Ramona Ionescu

– măsura este obligatorie şi are rolul de a facilita accesul proprietarilor în caz de calamitate

Asociaţiile de proprietari au fost informate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău cu privire la obligativitatea de a debloca căile de acces din blocuri. Atât uşa principală, cât şi uşa secundară (dacă există) trebuie eliberate.

Punctele de sudură, lacătele sau orice alte lucruri care blochează accesul trebuie înlăturate. În cartierul Bistriţa Lac s-au luat deja primele măsuri.

“ISU ne-a instruit cu privire la deblocarea căilor de acces şi am luat deja legătura cu şefii de scară. Le-am pus în vedere proprietarilor să-şi strângă bunurile care îngreunează accesul, iar acolo unde uşa secundară era închisă cu lacăt, accesul se va face pe bază de cartelă”, declară Dorel Trofin, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 106.

Majoritatea proprietarilor au înţeles cât de important este să elibereze căile de acces şi s-au executat, cărându-şi bunurile depozitate la ieşirea secundară. Au existat însă voci care au refuzat iniţial să colaboreze, motivând faptul că o dată eliberate uşile secundare, oamenii se vor trezi pe preş cu oamenii fără adăpost.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Aveti in vedere si uscatoarele din scarile de bloc, care nu mai au destinatia initiala si au devenit mici depozite de materiale (anvelope, bidoane de plastic, resturi de mobilier etc.), cu potential de incendiu.

  2. Nu este corect ca destinația spațiului pentru uscatul rufelor sa fie schimbat . Cea mai mare găselnița cu acordul a jumătate +1 proprietarilor li se încalcă un drept. Fiind o stare de coproprietate forțată accesul in aceste încăperi ar trebui sa nu fie îngrădit de vecinii care doresc o boxa. Personal, sunt nemulțumit de faptul ca nu pot beneficia de dreptul meu. Aceste spații sunt ale tuturor proprietarilor si in momentul dobândirii proprietații asupra imobilului am dobândit si o cota parte indiviza asupra acelor spații.SE ÎNCALCA UN DREPT. In mod voit Asociațiile de proprietari intervin cu tot felul de contracte in favoarea ocupanților. Dacă in momentul înstrăinării se cere acordul unanim al proprietarilor aceeași regula ar trebui aplicată si in cazul cedării folosinței acestor spații. Proprietarii nu conștientizează faptul ca se expun unui mare risc întrucât nu au știință de ce se depozitează in acele spații. In cazul izbucnirii unui incendiu toți proprietarii au de suferi nu doar ce-i care-si dau acordul. ISU , Primăria, Consiliul local, Politia locală, Inspectoratul de stat protecția in construcții ar trebui sa aibă un cuvânt de spus. Nu înțeleg de ce aceste autorități nu au un cuvânt de spus? Consiliul local Bacau a dat uitării problema asociațiilor de proprietari iar administratorii si președinții fac legea după bunul plac favorizând pe unii si defavorizand pe alții.

  3. Schimbând destinația inițială a proiectantului, aceste uscătoare folosite drept depozit constituie adevărate bombe generatoare de catastrofe. Datorita inconștienței conducerilor asociațiilor de proprietari aceste spații nefolosite conform destinației inițiale sunt sursa de neplăceri pentru vecini. In aceste încăperi se depozitează mobile, substanțe inflamabile,fel de fel de deșeuri., fiind de multe ori si cuiburi pentru gândaci si rozătoare si surse de Declanșarea a incendiilor care pot distruge acoperișul clădirilor si apartamentele proprietarilor . Organele abilitate pot sa interzică astfel de practici. ISU, pol locală, mediu, inspectoratul pt protecția in construcții, DSP, primărie, Consiliul local

  4. scarile de bloc turn au o singura iesire.de ex.republicii 76 scara d….si ce????caterinca….proprietarii de comun acord isi fac ordine in scara in care locuiesc,ce se baga primaria in patratica mea ? deja platim apa meteo iar maine o sa platim ca rasare soarele !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ