Absolventii de liceu inscrisi in sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat 2015 au sustinut ieri cea de a doua proba scrisa, in functie de profilul terminat, adica la Matematica (profil real) sau la Istorie (profil uman). „S-au inscris in total 863 de candidati.

Au fost prezenti insa 685 de absolventi, iar doi dintre ei au fost eliminati, de la proba la Matematica, pentru tentativa de fraudare a examenului. Pe discipline, la Matematica au sustinut aceasta proba 587 de candidati, iar la Istorie, 98”, a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau. La Matematica subiectele au continut cerinte despre progresia aritmetica, numere reale, matrice, functii, iar la Istorie, un pasaj din Istoria României de M.Barbulescu si altii, o analiza din O istorie a românilor de I.Bulei, iar la ultimul subiect, candidatii au avut de compus un eseu despre stat si politica in spatiul românesc, in Evul Mediu si la inceputurile modernitatii.

Vineri, absolventii de clasa a XII-a vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii, respectiv Biologie, Geografie, Fizica, Chimie, Logica, Informatica, Sociologie, Psihologie, Economie sau Filosofie.

Primele rezultate ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2015 vor fi afisate luni, 31 august, iar eventualele contestatii se pot depune in aceeasi zi, intre orele 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ