Veste buna pentru copiii care studiaza la Scoala gimnaziala din satul Mâlosu, comuna Lipova. Autoritatile locale au reusit, cu bani europeni, sa finalizeze o investitie de extindere a Scolii gimnaziale din satul Mâlosu, rezolvând, in acest fel, unul dintre neajunsurile existente la mai toate unitatile scolare din mediul rural, si anume problema spinoasa a a grupurilor sanitare improvizate in curte.

De altfel, se stie ca aceste utilitati, in cele mai multe cazuri, sunt intr-o stare deplorabila, departe de indeplinirea normelor igienico-sanitare actuale. In acest context, pe Masura 322 (Dezvoltare rurala), comuna Lipova a realizat, prin intermediul Asociatiei GAL „Colinele Tutovei”, proiectul de extindere a Scolii gimnaziale din satul Mâlosu, prin realizarea unui grup sanitar.

Perioada de implementare a proiectului a fost ianuarie 2014 – septembrie 2015, si a presupus alocarea unui bugetul total de aproape 40.000 euro, din care 31.639 euro au reprezentat finantare nerambursabila, suma la care s-a adaugat o contributie de la bugetul local de 7.941 euro.

PUBLICITATE

Corpul de cladire cu destinatia de grup sanitar are in componenta atât spatii pentru centrala termica proprie, hol comun de intrare, grupuri sanitare pentru femei, barbati, dar si unul pentru persoane cu dizabilitati.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ