Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a trimis luni, 14 mai 2018, o Scrisoare deschisă adresată prefectului județului Bacău, doamna Maricica -Luminița Coșa, prin care solicită ca Instituția Prefectului să medieze o dezbatere privind soarta Spitalului Municipal Bacău.

Demersul survine pe fondul recentelor declarații ale primarului Cosmin Necula, cu privire la un eventual transfer al Spitalului Municipal în subordinea Consiliului Județean Bacău. Liberalii consideră că soluțiile trebuie dezbătute, că este necesar un dialog între principalii factori administrativi și politici, astfel încât investiția să fie finalizată, în folosul pacienților.

”Considerăm că se impune o dezbatere publică matură și serioasă, între principalii actori implicați, moderată de Instituția Prefectului Județului Bacău, ca principal garant al echilibrului. De aceea, i-am solicitat doamnei prefect, în baza atribuțiilor pe care le are, să organizeze o dezbatere cu toți factorii de decizie din comunitatea locală și nu numai. Considerăm că numai dialogul și cunoașterea cu exactitate a situației și a deciziilor ce urmează a fi luate pot ajuta în găsirea celor mai bune soluții pentru Spitalul Municipal Bacău și, implicit, pentru băcăuanii care au nevoie și așteaptă ca o instituție medicală modernă să devină funcțională.

Avem speranța că doamna prefect va înțelege corectitudinea demersului nostru și se va implica să așeze la aceeași masă și să medieze o întâlnire cu parlamentarii băcăuani, administrațiile locală și județeană, reprezentanții sistemului sanitar, pe cei ai medicilor, ai sindicatelor din sănătate, la care să participe și un reprezentant al Ministerului Sănătății. Soarta acestei unități sanitare nu trebuie să aibă culoare politică”, explică deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Liberalii spun că este important de clarificat dacă spitalul municipal va fi transferat către Consiliul Județean Bacău sau se ia în calcul o asociere între cele două instituții de sănătate, Spitalul Municipal și Spitalul Județean de Urgențe. De asemenea, există o serie de întrebări pe marginea investițiilor ce au fost și vor fi realizate, întrebări care, susține Ionel Palăr, pot fi limpezite în cadrul dezbaterii solicitate.

Pe aceeași temă, săptămâna trecută, deputatul băcăuan a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților și a adresat o interpelare ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, interpelare la care se așteaptă răspuns.

Biroul de presă al PNL Bacău

Alte articole