In Cimitirul Eroilor de pe strada Constantei vor fi pomeniti numele celor cazuti pe front/Foto: Ramona Ionescu

– vineri 26 august 2016, incepând cu orele 10.00, in cadrul manifestarilor prilejuite de Centenarul Primului Razboi Mondial, in cadrul ceremoniilor militare, se vor rosti numele eroilor – nu se depun coroane de flori, ci se aprind doar lumânari

Armata României comemoreza vineri, 26 august, eroii neamului care au cazut pe front, in Primul Razboi Mondial. Activitatile desfasurate in plan national si local au loc cu prilejul centenarului intrarii tarii noastre in Marele Razboi.

Printre cele aproximativ 100 de monumente ale eroilor unde vor fi citite numele soldatilor care au facut sacrificiul suprem pentru patrie se numara si cele din Bacau, Buhusi, Comanesti si Târgu Ocna. In acest sens, Garnizoana Bacau in colaborare cu primariile oraselor amintite, vor organiza incepând cu ora 10.00 ceremonii militare si religioase cu depuneri de flori si aprinderea de lumânari/candele.

PUBLICITATE

“Astfel de activitati se vor desfasura la Monumentul Eroilor Intregirii Neamului din Cimitirul Eroilor “Poligon de Tragere” din strada Constantei – Bacau, la Monumentul Eroilor situate pe Bulevardul Republicii din orasul Buhusi, la Cimitirul International din cartierul Zavoi, orasul Comanesti si in Cimitirul Eroilor aflat in cartierul Poieni din orasul Târgu Ocna”, declara plt. Crina Cristofor, subofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau.

Dupa momentul de reculegere semnalat prin trompet, oficialitatile cu functii si demnitati in stat vor rosti fiecare numele eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial. (Ramona Ionescu)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ