Consiliul Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) participă și în acest an, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României. Târgul are loc la Romexpo.

Pe parcursul celor patru zile de târg (14-17 noiembrie), în standul amenajat pe 21 mp vor fi prezentate ofertele turistice ale județului, și informații despre bogatul patrimoniu cultural, istoric și natural: turismul balnear și de agrement, turismul cultural și ecumenic, pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, traseele montane, parcurile și ariile naturale din județ, muzeele, casele memoriale și colecțiile de etnografie și artă populară.

Materialele promoționale vor include broșuri și pliante de promovare a pârtiei de schi ,,Nemira” și a traseelor turistice din zona montană, broșuri și hărți turistice bilingve (română și engleză) de prezentare a stațiunilor și a principalelor obiectivele turistice din județul Bacău.

Un material nou prezintă trasee turistice tematice în județul Bacău, unde turiștii sunt invitați să parcurgă itinerarii tematice (culturale, naturale, muzeistice si ecleziastice). Informațiile vor fi găsite în patru pliante, câte unul pentru fiecare tematică, așezate într-o mapă, pentru a fi mai ușor de utilizat în călătorii. Fiecare traseu pornește din municipiul Bacău și traversează județul, trecând prin localitățile cu cele mai importante obiective turistice, vizitatorii fiind ghidați de harta desenată pentru fiecare traseu în parte. Și tot ca o noutate, la standul județului Bacău turiștii vor putea afla informații și detalii despre Festivalul Antic ,,Tamasidava”, cel mai important festival de profil din Moldova, propus pentru a deveni marcă înregistrată.

De asemenea, sâmbătă, 16 noiembrie, cu începere de la ora 13,00 pe scena din Pavilionul B1 va avea loc un recital de muzică și dansuri populare susținut de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului” din comuna Palanca, sub coordonarea doamnei Liliana Atomulese.

Romulus-Dan Busnea


PUBLICITATE