– executantii lucrarilor spun ca scopul comun al acestor lucrari este acela de a spori confortul bacauanilor – dincolo de disconfortul creat, conform legislatiei in vigoare, furnizarea energiei termice in sistem centralizat este o prioritate si o obligatie pentru toti factorii de raspundere

Din anul 2014 si pâna in prezent, bacauanii au avut numai cuvinte de ocara cu privire la modul si ritmul de executie a lucrarilor de modernizare a retelelor termice secundare. Escavatiile, tonele de pamânt depozitate haotic, santurile, zgomotul, praful sau noroiul, toate acestea au fost motiv de nemultumire pentru bacauanii direct afectati, care s-au trezit de-a lungul timpului fara loc de parcare, fara gradina sau fara aleea care asigura accesul in bloc. Toate acestea au disparut din calea santurilor in care trebuiau montate noile retele de distributie a agentului termic. Astfel de situatii nu vor disparea prea curând, pentru ca tot orasul Bacau este brazdat de transee. In plus, din cele cinci loturi din cadrul proiectului de reabilitare a retelelor de distributie secundare, a fost finalizat un singur lot.

Thermoenergy va primi retelele in exploatare dupa receptia finala

Conducerea Thermoenergy Group SA Bacau spune ca investitia “Reabilitarea retelelor de distributie secundare” este in derulare, contractantul acestei lucrari fiind municipiul Bacau. Pentru implementarea acestui proiect, partea responsabila este SC Eptisa România SRL, in calitate de consultant. “Societatea noastra, in calitate de operator al sistemului centralizat de termoficare al municipiului Bacau, va avea posibilitatea deplina de a asigura un serviciu eficient cu parametrii de calitate net superiori abia dupa receptia finala a acestor lucrari, când vom primi retelele in exploatare. Printre beneficiile acestei investitii amintesc eliminarea opririlor cauzate de avarii, realizarea circuitelor de recirculare a apei calde, finalizarea contorizarii la scarile unde nu exista, iar consumatorii arondati la centralele termice CT 4/6 de pe strada 9 Mai si cei de la CT 3/2 Marasesti, vor beneficia de un program de furnizare a apei calde in regim continuu”, declara Radu Cristian Palade, director general la Thermoenergy Group SA.

PUBLICITATE

Bacaul – impartit in cinci loturi

Din cele cinci loturi din cadrul proiectului de reabilitare a retelelor de distributie secundare, in momentul de fata au finalizate lucrarile la Lotul 1. In aceasta faza a proiectului s-a lucrat la punctul termic PT 7 (str. Stadionului, Alecu Russo, Milcov), PT 13 (str. Cornisa Bistrita, Letea, Marasesti), PT 31 (Narciselor, Republicii, Bucegi), PT 33 (str. Aviatori, Republicii, Neptun) si PT 69 (str. Avram Iancu, Mihai Eminescu, Garii). Lucrarile de investitii pentru Lotul 2 au inceput in anul 2014 si sunt vizate PT 25 (str. Henri Coanda), PT 28 (Liceul Letea) si centralele termice din centrul Bacaului: CT 4/6 de pe str. 9 Mai, CT 3/2 Marasesti si CT Primarie. In Lotul 3 se lucreaza din anul 2015, iar zonele afectate sunt (str. Lalelelor, Mircea Eliade, Miron Costin, Milcov), PT 14 (str. Alecu Russo, Milcov), PT 20 (str. Bicaz, Chimiei, Proiectantilor), PT 43 (str. 9 Mai, Unirii, Ana Ipatescu, Mihai Viteazu, Dumbravei) si PT 115 (str. Nicu Enea). Lotul 4 a intrat in modernizare in anul 2014, iar la acest capitol s-a lucrat in PT 15 (str. Letea, Orizontului, Marasesti), PT 18 (str. Bicaz, Constructorului, Republicii), PT 21 (str. Republicii), PT 29 (str. Bicaz, Proiectantilor, Electricienilor), PT 97 (str. Bradului, Mioritei, Nordului). In Lotul 5 sunt cuprinse opt puncte termice. Vor resimti efectele acestor lucrari si bacauanii racordati la PT 9 (str. Carpati, Castanilor, Marasesti, Garofitei), PT 11 (str. Carpati, Panselelor, Violetelor), PT 17 (str. Milcov), PT 19 (str. Bicaz, Metalurgiei, Otelarilor, Republicii), PT 27 (str. Cornisa Bistrita), PT 35 (str. Aviatorilor, Republicii) si zona Nord cu PT 62 si PT 63. Pentru realizarea acestui proiect de mare amploare, municipalitatea s-a implicat in atragerea de fonduri pentru modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termica.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Aceste lucrari ar fi trebuit realizate cu cel putin 7-8 ani in urma. Acum nu isi mai au rostul, sunt blocuri in care au mai ramas doar 1-2 bransati la Thermoenergy si aceia beneficiaza de ajutor de incalzire de la stat si in completare, pana la 100% de la Primaria Bacau. Cu alte cuvinte, ei nu platesc deloc caldura. Asta este singurul motiv pentru care nu isi monteaza inca centrale. Nu stiu daca aceasta “sponsorizare” este chiar 100% corecta.
    Cat despre stadiul lucrarilor … cred ca se vor termina probabil la anul viitor! Iar praful, mizeria si disconfortul resimtite de bacauani in vara aceasta se vor vedea clar in modul in care vor vota la anul pentru fotoliul de primar al Bacaului.

  2. Niste nesimtiti !!! Ce vreti sa schimbati la un bloc care este complet debransat de la agentul termic ?? Credeti ca se va mai intoarce cineva la acelasi sistem cu apa calda si caldura cu program ? Doar sa sapati gropi, sa sctricati asfaltul si locurile de parcare dupa care le acoperiti cu pamant astfel incat dupa prima ploaie se formeaza doar gropi !!! Puteti verifica strada Letea. Domnule primar Spagarache cand veti inceta cu inceperea unor noi santiere pana cand nu le terminati pe cele vechi ?

  3. A facut cineva un calcul daca merita aceasta investitie? Care au fost costurile initiale si la ce costuri s-a ajuns acum? Citeam in alta gazeta ca onorabilii constructori vor sa ceara prelungierea termenului de executie pana in 2017.
    Cand ajung sa termine cred ca ceea ce au facut la inceputul lucrarii va trebui reparat.
    Ce oras frumos si ce conducere isteata avem.La multi ani !

LĂSAȚI UN MESAJ