În comuna Măgura au fost demarate două investiții majore în infrastructura școlară. Este vorba despre două obiective, finanțate de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, respectiv: „Construire grădiniță cu trei grupe” în curtea Școlii Gimnaziale „Emil Brăiescu” și „Renovare și dotare școală din satul Crihan”.

Ambele proiecte sunt de importanță majoră pentru comunitate, apreciază primarul comunei, Iordache Costraș. Cele două obiective sunt proiectate de SC Prodomus SRL Bacău și vor fi executate de SC Contact Plus Construcții SRL Bacău. Pentru construirea grădiniței s-au alocat 1.093.268 lei, iar pentru modernizarea școlii din satul Crihan, 1.004.051 lei. În prezent, populația școlară (învățământ preșcolar, primar și gimnazial) în Măgura este de circa 400 de elevi, care merg la cursuri în trei unități de învățământ câte există în comună.

„Construirea de grădiniță este o premieră pentru comuna noastră, care nu a avut niciodată spații pentru învățământul preșcolar. Copiii pe care îi avem mergeau spre oraș, în Bacău. De aceea m-am și luptat să avem o grădiniță și la noi, în comună. Am semnat contractele în luna februarie, acum încep lucrările și sper ca în primăvara viitoare să vorbim deja de inaugurare. Pe ambele obiective.”
Iordache Costraș, primarul comunei Măgura