Inginerul bacauan Gheorghe Bordeianu locuieste in comuna Beresti – Bistrita si a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce ar fi inventat motorul cu apa. Acesta nu polueaza, consuma putin si merge cu apa, deci, este ecologic. Pâna acum, nu a reusit sa inceapa productia de serie a motorului care functioneaza pe baza de hidrogen, din lipsa de fonduri si spatiu. Pentru ca in România nu a gasit intelegere in mediul de afaceri, a plecat in Austria in anul 2000, la invitatia primarului din orasul Wels.

“Nu am avut timp sa ma ocup de motorul acesta pentru ca nu m-a ajutat nimeni din România. Am plecat din tara si timp de un an am luat in fiecare zi masa impreuna cu primarul orasului Wels. Era fascinat de motoare si vroia sa cunoasca cât mai multe despre România. I-am impartasit in fiecare zi din vasta mea experienta. In Austria, dupa ce am terminat motorul, s-a atentat la viata mea si am stat in coma trei saptamâni. Dupa acest incident nefericit, am hotarât sa ma intorc acasa”, declara Gheorghe Bordeianu, inventator

De aceasta data, acasa a insemnat casa bunicilor, aflata peste drum de casa parinteasca. Aici si-a facut propriul atelier de cercetare, unde are in derulare mai multe proiecte. Drept dovada ca munca de cercetare a bacauanului este urmarita, in urma cu doi ani i-a fost spart atelierul. Hotii au cautat secretul care sta la baza automobilului electric.

PUBLICITATE

“S-a intrat fortat in atelier. Nu mi-au furat nimic, ci au fotografiat componentele automobilului electric cu autonomie nelimitata. Mi-au desfacut generatorul de forta, ca sa stie exact ce contine. L-am gasit desfacut si am stiut exact ce au cautat. De atunci, mi-am montat la recomandarea politiei un sistem de securitate performant”, spune Bordeianu

In atelierul lui Gheorghe Bordeianu se afla numeroase proiecte interesante. Bacauanul spune ca a ajuns la 1.000 de brevete de inventii, insa, nu-l mai intereseaza numarul lor pentru ca sunt doar niste hârtii. I-ar fi trebuit cel putin 15.000 de euro ca sa plateasca taxele de mentinere in vigoare la OSIM, ca sa i se acorde fondul european de 2 milioane de dolari. Pentru ca nu a avut banii necesari, a pierdut si finantarea.

“Sunt pornit sa fac industrie in România! Daca reusesc sa obtin finantarea pentru Centrul de cercetare, voi fi cel mai fericit om din lume. Cred ca acest centru este rampa de lansare a inventiilor. Poate atunci, cineva se va gândi serios sa investeasca in români. Eu sunt deschis discutiilor si vreau sa-i invat si pe altii”, declara Gheorghe Bordeianu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. da functioneaza si cu ce zici tu,la cat sunt de informat pe aceasta tema poti pune si suc in rezervor si va merge, specificatii mai detaliate nu sunt pentru ca sunt secrete deocamdata, iti dai seama ca astia din industria petrolului sunt cu ochii pe el,au mai fost cazuri cu masini eco si sau musamualizat imediat

  2. Cred ca trebuie sa luam lucrurile mai usor, si sa ne gandim asa: daca motorul acesta merge cu apa, insa consuma hidrogen (asa cum scrie in articol), rusii pot sta linistiti, deoarece nu atenteaza nimeni la vodca, iar americanii bucurosi ca pretul la wisky nu va creste.

  3. Eu cred ca este vb despre hidrogenul din apa folosit drept combustibil. Ce glume proaste faceti la adresa d-lui Bordeianu! Voi cu ce va laudati, doar cu ironii rautacioase?

LĂSAȚI UN MESAJ