– o parte din scolarii si prescolarii din Bacau nu vor avea parte de un debut de an scolar primitor – disconfortul este dat de santurile facute in curtea si in apropirea unitatilor de invatamânt pentru schimbarea retelelor de termoficare

Lucrarile de modernizare a retelelor de termoficare secundare din municipiul Bacau vor bulversa inceputul de an scolar in câteva unitati de invatamânt din oras. Gradinita cu program prelungit nr. 24 si Scoala “George Bacovia” risca sa-si primeasca prescolarii si elevii in conditii nu tocmai fericite. Anuntatele ploi si pamântul ravasit o data cu saparea solului pentru montarea conductelor de termoficare vor duce cel mai probabil la formarea noroiului, iar pamântul va fi carat de copii in salile de clasa si pe holurile unitatilor de invatamânt.

Zilele trecute, la Scoala “George Bacovia” de pe strada Carpati se lucra de zor la definitivarea lucrarilor. Daca in curtea scolii fusesera acoperite santurile, aleea ce duce spre scoala era impracticabila. “Intr-adevar, ne confruntam cu o situatie aparte. Avem promisiuni din partea firmei care executa lucrari la conducte ca, pâna in weekend, vor reda utilitatea aleii. In orice caz, festivitatea de deschidere a noului an scolar va incepe luni, 14 septembrie, la ora 9.

Daca vremea va fi frumoasa ne vom desfasura afara, pe terenul de sport, iar daca va ploua o sa intram cu totii in salile de clasa si voi trece pe la fiecare pentru a le adresa elevilor si profesorilor un cuvânt frumos de inceput de an scolar”, declara prof. Clement Florescu, directorul Scolii Gimnaziale “George Bacovia” Bacau. La Gradinita nr. 24 se lucra la foc continuu. Muncitorii coordonati de seful de echipa incercau sa finalizeze lucrarea.

Aici, cum intri pe poarta gradinitei, dai de santuri si de-o parte si de cealalta. Un podet ingust de lemn montat provizoriu asigura accesul pe aleea care duce la institutie. Accesul se face greoi, iar pentru luni dimineata se anunta haos din cauza aglomeratiei. Conducerea Thermoenergy Group SA spune ca are promisiuni din partea firmelor ca lucrarile de modernizare din perimetrul unitatilor de invatamânt vor fi incheiate la termen.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Poate participa si cei din CL si maretul de la biblioteca la deschiderea anului scolar.
    Ar fi bine sa pateasca ca Ana lui Manole si poate asa se termina odata cu mizeria din oras (sat).
    Ce frumos ar fi ……….

  2. @ Lupu Stanica esti bun de sef mare (Bacaul e o stana de OI), multi au citit asta dar tac malc, sa vezi luni pupincwristi cum se ascund dupa zambete false. Ne trebuie imigranti musulmani sa ne trezim.

LĂSAȚI UN MESAJ