Tribunalul Bacau a constatat legalitatea rechizitoriului prin care au fost trimisi in judecata, pentru luare si dare de mita, fostul primar din Darmanesti, Constantin Spiridon, si reprezentantii unei societati comerciale din Iasi, Marin Costia si Laurentiu Zberianu. Instanta a respins cererile si exceptiile invocate de Spiridon si a dispus începerea judecarii cauzei. Primarul nu a avut succes nici la Curtea de Apel care i-a respins contestatia.

Cel mai probabil, primul termen ar putea fi la inceputul lunii viitoare, iar edilul se gândeste sa mearga pe recunoastere pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, desi contesta mare parte din acuzatii. Cei trei au fost arestati la inceputul lui decembrie 2015, masura care a fost inlocuita, in februarie, cu arestul la domiciliu. In urma unui flagrant, Spiridon ar fi fost prins când primea ca mita 10.000 de lei, a doua transa dintr-o suma totala de 25.000 de lei. Banii ar fi fost dati pentru ca primaria sa incheie cu SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL doua contracte de consultanta pentru realizarea unor lucrari cu fonduri europene.

Edilul din Darmanesti, spun procurorii, ar fi pretins de la reprezentantii firmei din Iasi 10 la suta din valoarea contractelor si ar fi primit suma totala de 20.000 de lei. Spiridon recunoaste ca a primit bani, dar nu ca a pretins. Nici intelegerea privind procentul din valoarea contractelor nu o recunoaste. Avocatul sau, Gabriel Ionita, vorbeste chiar de o provocare din partea anchetatorilor “care au reautorizat colaboratoarea – martora denuntatoare – sa savârseasca infractiuni”.

PUBLICITATE

De altfel, in criticile aduse rechizitoriului, s-au invocat si prevederi din Codul de Procedura Penala care interzic provocarea/continuarea savârsirii de infractiuni pentru obtinerea de probe. Dar nu au fost luate in calcul. Cu toate acestea, acelasi avocat spune ca este posibil ca primarul sa recunoasca faptele in totalitate si asta doar pentru a putea beneficia de reducerea pedepsei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ