Printre misiunile semnificative înregistrate în ultima perioadă de pompierii băcăuani se numără incendiul din localitatea Ștefan cel Mare.

Miercuri, 11 mai a.c., ora 16:10, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu izbucnit la un adăpost de animale.

Imediat, la fața locului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu șase pompieri militari. La sosirea echipajelor operative, ardea cu flacără acoperișul anexei și plantele furajere depozitate în interiorul acesteia.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție ce a durat aproximativ două ore, din momentul anunțării. Din primele cercetări, cauza probabilă a izbucnirii acestuia este utilizarea focului deschis în spații deschise.

În intervalul 11-13 mai a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău au acționat în 67 de misiuni.

Cele mai multe intervenții sunt pentru acordarea ajutorului medical de urgență, pompierii paramedici gestionând 42 astfel de cazuri. De asemenea, salvatorii băcăuani au intervenit în opt misiuni pentru asistența persoanelor, într-o misiune pentru salvarea animalelor, au lichidat trei incendii și au desfășurat șapte misiuni de recunoaștere. Totodată, echipajele operative au gestionat alte șase intervenții în sprijinul comunității.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE