Azi, 19 august, incepe sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat 2013. S-au inscris 3.002 candidati care vor sustine probele in mai multe centre. Pentru inceput se vor derula examenele de evaluare a competentelor lingvistice la limba româna (19-20 august) in 6 colegii/licee din Bacau, alte 2 in Onesti si câte unul in Comanesti, Moinesti, Tg. Ocna, Buhusi, Podu Turcului si Sascut.

Vor urma competentele intr-o limba de circulatie internationala (20-21 august) si cele digitale (22-23 august). Toate aceste probe orale vor fi sustinute de peste 1.000 de absolventi de liceu, fie din promotiile anterioare, fie din cea de anul acesta, care nu au promovat aceste examene.

Din 26 august vor incepe probele scrise, la care vor participa si restul candidatilor inscrisi, prima testare fiind la Limba si literatura româna, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

“Lucrarile vor fi evaluate in trei centre – pe zona Bacau, la Scoala Gimnaziala «Al.I.Cuza» si Colegiul Nationala «Ferdinand I», si pe zona Onesti, la Colegiul Sportiv «Nadia Comaneci»” – a declarat prof. Camelia Stamate, inspector scolar general adjunct.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pâna la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3 – 4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale. In sesiunea din vara au candidat peste 5.500 de candidati, iar rata de promovare, dupa contestatii, a fost de peste 60 la suta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ