Ieri, au fost semnate ultimele documente necesare organizarii unei noi licitatii pentru reabilitarea si modernizarea Insulei de Agrement.

Obiectivele vizate sunt: zona de intrare in complex, terenurile de sport pe plaja de nisip, promenada pe poduri din lemn, zona de distractii pentru copii „kidsland”, aquapark, zona pentru sporturi, zona culturala, zona pentru sporturi nautice, retelele de incinta noi. Obiectivele specifice ale proiectului, asa cum le prezinta documentatia, sunt recuperarea, salubrizarea si reamenajarea zonei, astfel incât sa devina o importanta zona de atractie la nivelul municipiului Bacau.

De asemenea, se urmareste „stabilirea unui mod de organizare coerent din punct de vedere arhitectural, peisagistic si urbanistic al zonei; configurarea unui cadru spatial-volumetric, ambiental si de imagine corespunzator importantei si rolului sau la nivel municipal; protejarea, reabilitarea si valorificarea patrimoniului natural reprezentat de spatiile verzi din zona in conexiune cu ecosistemele din teritoriu; distribuirea echilibrata si eficienta a activitatilor din zona, in concordanta cu functiunea urbanistica determinanta, vocatia zonei si inserarea sa in contextul spatial-functional al orasului”.

„Este a doua licitatie pentru modernizarea Insulei si speram sa o ducem la capat, astfel ca, la anul, sa poata incepe lucrarile. Termenul de executie este de zece luni”, a precizat Iulian Stoican, viceprimarul municipiului Bacau.

Valoarea estimata, fara TVA, a proiectului este de 40.263.586,62 RON. Depozitele valorice si garantiile solicitate celor ce participa la licitatie se ridica la 750.000 lei. Finantarea este in proportie de 48,16% din fonduri europene nerambursabile (Fondul European de Dezvoltare Regionala-FEDR) si 51,84% din Bugetul local. Termenul limita pentru organizarea licitatiei este 22 decembrie 2014.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ