SC Bacau- CSU Craiova 1-1 (5-3, dupa loviturile de departajare)

Stadion: „Letea”. Spectatori: 1000. Au marcat: A. PAVEL (min. 3), respectiv MAZARACHE (’44). Seria penalty-urilor: Vraciu- gol, Vatajelu- gol, Neagu- gol, Ivan- ratare (a aparat Miron), Adascalitei- gol, Popov- gol, Druga- gol, Baluta- gol, Hurdubei-gol.
SC Bacau: Miron- Mihalachioae, Ursu, Lozneanu, Druga- Adascalitei- Vraciu, Tutu (’73 C. Neagu), Dumitriu, Punga (’63 Hurdubei)- A. Pavel (’59 Grumezescu). Antrenor: Cristi Popovici.
CSU Craioiva: Straton- Achim, Popov, Bancu (’77 A. Ivan), Vatajelu- Baluta, Al. Mateiu, Ferfelea (’89 Nuno Rocha), Mazarache (’67 Acka)- Curelea, Herghelegiu. Antrenor: Emil Sandoi.Chiar ca a fost Revelion in seara aceasta, pe „Letea! Si zau ca merita sa astepti vreme de un an o astfel de partida precum cea câstigata miercuri, la penalty-uri, de Sport Club Bacau in fata Craiovei, in „saisprezecimile” Cupei României. Ce calificare! Si ce meci!

Unul in care semnele de exclamare au curs inca de la inceput. Adica din minutul 3, atunci când ANDREI PAVEL a deschis scorul pentru bacauani, reluând la coltul scurt centrarea de pe dreapta a lui Vraciu. 20 de minute mai târziu, gazdele au trecut pe lânga 2-0, Tutu finalizând imprecis cu capul o faza nascuta din devierea eleganta cu calcâiul a lui Pavel si continuata cu o centrare perfecta a inepuizabilului Dumitriu.

Desi bacauanii au incercat sa ramâna cât mai sus, Craiova a venit peste. O data si inca o data si mai mereu pâna la pauza. Miron- fara indoiala, eroul SC-ului-, a avut mai multe interventii salvatoare, insa golul de 1-1 tot a cazut. Atunci când e mai nasol: cu un minut inainte de pauza. Ferfelea, lansat in spatele fundasilor cu o pasa in adâncime, a centrat de pe dreapta, iar MAZARACHE, venit de pe banda opusa, a trimis necrutator, sub transversala.

Dupa pauza, jocul s-a echilibrat din nou, introducerea lui Hurdubei si a lui Cosmin Neagu punând pe jar defensiva oltenilor. In minutele 80 si 83, „torpilele” lui Neagu au fost foarte aproape sa puna cruce Craiovei, dar la fel de adevarat este ca in penultimul minut din timpul regulamentar, acelasi Miron sau poate ca Insusi Dumnezeu din Ceruri a coborât si a scos incredibil o minge de la radacina barei. S-a intrat in prelungiri, acolo unde Adascalitei si Dumitriu nu numai ca au carat pianul, dar au si cântat la el, in timp ce Miron a continuat sa se ocupe cu miracolele in fata lui alde Curelea si Ivan.

Portarul oaspetilor, Straton a iesit si el la rampa in min. 111 la sutul cu repetitie a lui Hurdubei, dupa care nu a mai fost loc decât pentru penalty-uri. In semi-intunericul care se lasase pe „Letea”, s-a putut vedea cum Miron a reusit o noua minune, respingând penalty-ul lui Ivan si cum Vraciu, Neagu, Adascalitei, Druga si Hurdubei au adus Revelionul intr-un oras care si-a reamintit ca poate trai si pentru fotbal!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE