Numarul pasagerilor pe Aeroportul Bacau au fost sub 59.000 in trei luni (Foto: Petru Done)

Situat, geografic, mult mai bine decât cel din Iasi, Aeroportul din Bacau a ramas in urma celui dintâi la traficul de pasageri, la miscarile de aeronave si la activitatea de transport de marfa (cargo) in primul trimestru al anului.

Astfel, in primele trei luni din 2015, pe aeroportul din Iasi numarul pasagerilor a ajuns la 67.786 (locul al patrulea in tara, cu exceptia Aroportului Otopeni), pe când pe aeroportul din Bacau doar la 58.460 (locul al cincilea). Cele mai aglomerate aeroporturi din tara sunt cele din Cluj-Napoca si Timisoara. Aeroportul din Suceava a fost inchis pentru modernizare in perioada analizata.

Numai in Iasi, numarul pasagerilor a crescut, in primul trimestru, cu 32%, „consecinta – spunea Marius Bodea, presedintele Consiliului de administratie al Aeroportului – a îmbunatatirii serviciilor oferite pasagerilor si îndeosebi companiilor aeriene partenere.

PUBLICITATE

Regional, Aeroportul Iasi are cel mai ridicat nivel de dezvoltare la nivelul dotarilor si echipamentelor, devenind, într-un timp relativ scurt, cel mai important aeroport din zona Moldovei.

Se lucreaza intens pentru ca iesenii, precum si ceilalti pasageri din regiunea Moldovei, sa beneficieze de un aeroport la standarde europene, care sa permita operarea unui numar cât mai mare de pasageri si care sa ofere companiilor aeriene încrederea de care au nevoie pentru deschiderea de noi rute pentru care exista solicitari.”

Din luna august, acest aeroport va avea al treilea terminal.

Miscarile de aeronave au situat aeroportul din Bacau pe locul al optulea, cu 744 de miscari, in timp ce pe aeroportul din Iasi au fost 1.289 de miscari de aeronave, care au plasat aeroportul pe locul al patrulea.

De asemenea, transportul de marfuri a fost unul modest la Bacau, de numai 1,1 tone (locul al saselea), in timp ce la Iasi au fost transportate 3,7 tone (locul al cincilea).

Aeroportul din Suceava ar putea fi redeschis tot din luna august, iar raportul de activitate pe cele trei aeroporturi moldovene se va modifica simtitor.

Lucrarile de modernizare de aici sunt realizate prin trei proiecte, unul finantat de Romatsa, care instaleaza aparatur de control si trafic aerian, unul de modernizare a pistei si a sistemului de balizaj, finantat de Uniunea Europeana, si un proiect de modernizare a aerogarii, cu fondurile Consiliului Judetean.

Toate acestea in timp ce la Bacau inca se bate pasul pe loc, de câtiva ani buni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. asta este rezultatul activitatii lui benea .acest escroc care a dus judetul Bacau pe ultimul loc in moldova.acest bandit a furat tot ce se putea fura.la puscarie cu el

  • Ba, inteligentule care semnezi cu numele unora mai destepti decat tine, daca te interesai putin ai fi aflat ca George Pruteanu a sustinut mereu ca forma corecta este “Iasul” si nu “Iasiul”. Daca te uiti putin pe revistele de cultura din Iasi si intrebi oamenii de litere de acolo o sa vezi ca forma acceptata de ei este “Iasul” si nu “Iasiul”.

   Daca nu esti convins, iaca un alt exemplu:

   Forma Iașiul este în opinia mea un „bucureștenism” folosit de oameni care fie nu au obișnuința scrierii zilnice, fie sunt total străini de suflul cultural ieșean. Nici măcar Academia Română nu poate acționa retroactiv în chestiunile legate de numele proprii, așa cum s-a întâmplat în cazul lui â din perioada comunistă, iar această pretenție poate fi extinsă și asupra formării genitivului. Forma Iașului este una veche, încetățenită cu mult înaintea reglementării din 2005.

   http://dandobos.ro/iasiul-nu-are-prioritate-iasul-are/817/

   Dar, ce sa-i faci? de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere…

   • Si totusi, daca ar fi sa fim mai catolici decat papa, corect s-ar spune “Iasilor” (bucurestilor, ploiestilor etc), fiind substantive la plural. Cu timpul insa, a fost acceptata si o forma de singular…detalii

 2. Mai mare rusinea!Votam de anid e zile in fruntea Primariei si a Consiliului Judetean niste oameni care lasa mult de dorit dar noi ii tinem acolo sa se ingrase bine pe spatele nostru iar noi ne vedem orasul devenind din ce in ce mai paraginit.Dormim pur si simplu.Somn usor,bacauani!Merge si asa.

 3. De ce comparam Iasul cu Bacaul? Dupa mine sa comparam Bacaul cu orase ca: Vaslui, Botosani, P. Neamt etc. orase muncitoresti nu cu Iasul care produce majoritatea intelectualitatii din Moldova si chiar din tara.Aceasta comparatie Bacau si Iasi este nula dupa parerea mea.

  • Era vorba de aeroport aici,nud e muncitorime sau intelectuali.Vorbim din punct de vedere economic,nu teoretic ca la scoala. Pozitia Bacaului e mult mai buna decat a Iasului care e mai izolat geografic.

 4. Votati PSD in continuare si vom fi intrecuti si de Vaslui ! Asteptam cu nerabdare ca DNA saintre in actiune si la Bacau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Cine mai conduce aeroportul din Bacau? Ce se mai aude cu bani lu’ Nelu Iordache “investiti” in aeroportul din Bacau? Care e strategia de dezvoltare a aeroportului din Bacau? De ce tac autoritatile in acest caz? Observam ca majoritatea celorlalte aeroporturi din tara se misca, incearca ceva! Dar la noi…? Si chiar avem o pozitie buna! Cu loc de extins pista, cu acces la calea ferata, cu acces la E85, cu Aerostar si liceul de profil alaturi, cu o economie care produce cat de cat! Cine va raspunde pentru distrugerea “tacita” a aeroportului bacauan? Insa, intrebarea dureroasa vine abia acum: cine i-a ales pe toti consilierii astia, pe presedintii si primarii nostri? Vreti nume?! Sa le scriem asa cum merita, fara majuscule: hrebe, stavarache, benea, vreme, berca etc. etc.

LĂSAȚI UN MESAJ