23 februarie 2024
ActualitateHospice-ul pentru copiii incurabili va fi sustinut de Consiliul Judetean

Hospice-ul pentru copiii incurabili va fi sustinut de Consiliul Judetean

Un contract important, semnat, miercuri, intre Consiliul Judetean (CJ) Bacau si Asociatia “Lumina”, va veni in sprijinul copiilor care sufera de boli incurabile. Documentul parafeaza finantarea de catre CJ Bacau a construirii unui hospice pentru acesti micuti cu boli limitatoare de viata. La semnarea contractului de finantare au fost prezenti Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC, Steve Cooper, presedintele Asociatiei “Lumina”, Mihaela Dumitrache, director executiv al asociatiei, alti specialisti si sponsori implicati in proiectul “O sansa la demnitate” al Asociatiei “Lumina”.

Modelul, care asigura “o ingrijire individualizata copiilor cu boli amenintatoare de viata” nu exista in România fiind preluat din Marea Britanie, afirma, la lansare, Mihaela Dumitrache. “Pâna acum asiguram ingrijiri paliative la domiciliu si intr-un centru de zi, dar nu aveam o unitate cu paturi”, a precizat directorul executiv al asociatiei. Centrul medical va avea 30 de angajati: un medic, un psiholog, un kinetoterapeut, noua asistenti medicali, doi asistenti sociali, un administrator, un bucatar etc.

Unitatea de tip “hospice” va permite parintilor si fratilor sa stea alaturi de copilul bolnav, in momentele foarte grele. Costurile construirii unitatii se vor ridica la 1,5 milioane de euro (fara TVA), din care 1,2 milioane de euro vor veni de la Fundatiile Velux Danemarca. CJ Bacau va asigura 1.000.000 de lei, conform contractului semnat ieri: 500.000 de lei in 2016 pentru finalizarea constructiei si inca 500.000 de lei in 2017, pentru dotarea hospice-ului.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri