Primarita comunei Helegiu, Mihaela Badic, a semnat zilele trecute cu Ministerul Lucrarilor Publice si Dezvoltarii Regionale conventia privind finantarea lucrarilor la podurile din satul Bratila. Investitia este inceputa in anul 2006, iar de atunci au fost finalizate trei dintre cele patru poduri.

„Din 2008 nu am mai primit nici un banut pe acest proiect. Prin urmare, speram ca intr-un termen rezonabil sa finalizam si cel de-al 4-lea pod, situat in centrul localitatii. Administatia comunei duce o activitate intensa de sustinere si promovare a interesului local, aspect care devine vizibil odata cu obtinerea finantarilor.

Sunt situatii când demersurile noastre capata contur dupa trei, patru sau chiar mai multi ani, dar sunt si situatii când lucrarile, independent de vointa noastra, nu se concretizeaza”, a declarat primarita Badic.

In comuna, la Deleni, in 2005 a fost realizat primul studiu de fezabilitate la reteaua de alimentare cu apa, dar lucrarile sunt departe de finalizare.

Exista si documentatia pentru amenajarea unui drum la Dragugesti, dar nici pentru acesta nu exista inca finantare.

Lipsa banilor si intârzierea cu anii a lucrarilor au determinat-o pe primarita Badic sa fie vehementa in cuvântarea pe care a tinut-o la Delegatia Permanenta a PNL Bacau, din noiembrie 2013, când de fata a fost si presedintele partidului, Crin Antonescu. Ea s-a plâns atunci ca in comuna sunt lucrari incepute de multi ani si nefinalizate din lipsa de fonduri.

„Daca suntem la guvernare, atunci sa guvernam! Ministrii nostri sa ne arate ca ne sprijina!”, a spus atunci primarita, in aplauzele audientei, cu referire la guvernarea la care a luat parte si PNL, alaturi de PSD.


PUBLICITATE