Astăzi, de la ora 11.00, în prezența elevilor, a profesorilor, inspectorilor școlari, dar și a autorităților locale și a altor invitați, a fost inaugurată și Hala de ateliere tehnice de la Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen”.

O bază de instruire practică pentru domeniile electric, electromecanic și electronică-automatizări. O investiție de 83.000 de euro, realizată în perioada 2015-2018, lucrările fiind finanțate de Primăria Bacău (60.000 de euro) și cofinanțate de colegiu, din venituri proprii (23.000 de euro).

Structura de rezistență a acestei hale a fost executată de SC Arctururs SRL, iar lucrările de arhitectură și instalații, în regie proprie, de către echipa de tehnicieni din școală. Hala, în suprafață totală de 411 mp, se compune din trei ateliere, fircare având aproape 100 mp, anexe, grupuri sanitare pentru elevi și hol de acces.

În interior au fost amenajate 3 ateliere tehnice: atelierul electric auto și electromecanică, atelierul de electronică și laboratorul de tehnologie. Tot din bugetul local al Primăriei Bacau a fost alocată și suma de 29.000 de lei din care s-au achiziționat scule și echipamente de profil și videoproiectoare, iar Asociația Betania, reprezentată la inaugurarea de ieri de președintele Andre Muit, a făcut o donație de 7.500 de lei în vederea dotării atelierelor cu echipamente și consumabile pentru polish auto.

„Într-o lume a lui «nu se poate», la Colegiul Tehnic de Comunicații «N.V.Karpen» Bacau viitorul se clădește solid pe trecut. Această hală s-a înfăptuit din necesitate, dar și din nevoia permanentă de schimbare. Totul a început cu o «licitație de colecție» în cadrul căruia obiecte care au marcat trecutul acestei școli au fost scoase la licitație cu scopul strângerii de fonduri necesare pentru demararea lucrărilor. Nu a fost deloc ușor, dar am reușit.”
Prof. Remus Cazacu, director

„Aici se dovedește încă o dată că «omul sfințește locul». Această construcție, această investiție nu s-ar fi putut realiza dacă nu era domnul director Remus Cazacu, împreună cu echipa sa de conducere. Aici este o echipă de management care știe să gestioneze un șantier, să citească o hârtie, să se descurce în birocrație, să administreze puținul financiar pe care îl avem. Felicitările mele sincere!”
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău

Alte articole