Avocată

* Viorica Stanciu va sta in inchisoare 2 ani si 8 luni * cu o luna inainte de pronuntarea sentintei, ea a fugit din tara si a postat pe Facebook fotografii din Anglia * Politia a confirmat ca este data in urmarire

Viorica Stanciu, fosta grefiera a Tribunalului Bacau, acuzata de trafic de influenta si condamnata de Tribunalul Neamt la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, va ajunge dupa gratii dupa ce Curtea de Apel Bacau a schimbat pedeapsa intr-una cu executare, luând in calcul ca inculpata a fost cercetata in doua dosare penale. Pe 16 decembrie 2014, grefiera si concubinul ei au fost trimisi in judecata intr-un dosar de trafic de influenta, spalare de bani si participatie improprie la fals intelectual. La câteva zile, Viorica Stanciu a fost retinuta si trimisa in judecata intr-un alt dosar de trafic de influenta.

Zilele trecute, Curtea de Apel Bacau a admis apelul DNA Bacau si a desfiintat partial sentinta Tribunalului Neamt. Concubinul grefierei, Sorinel Voroneanu, a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru trafic de influenta si complicitate la aceasta fapta, la care a adaugat un spor de 1 an închisoare. Pentru aceleasi infractiuni, Viorica Stanciu va sta in inchisoare 2 ani si 8 luni. Instanta a inlaturat dispozitiile privind suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei in cazul grefierei. Sentinta este definitiva. In celalalt dosar de coruptie, in care Tribunalul Neamt a dat tot o pedeapsa cu suspendare in cazul grefierei, Curtea de Apel a respins apelurile inculpatilor.

Cerea bani in calitate de “judecatoare”

Grefiera a fost acuzata ca, impreuna cu concubinul ei, Sorinel Voroneanu, a pretins, in septembrie 2014, circa 50.000 de euro de la sotia unui inculpat, lasând sa se creada ca are influenta asupra unor judecatori de la Curtea de Apel Bacau si ca îi va determina pe acestia sa pronunte o hotarâre de punere în libertate a inculpatului.

Banii, se spune in rechizitoriu, ii cerea in calitate de “judecatoare” la Tribunalul Bacau, asa cum era prezentata Viorica Stanciu de catre concubin. Grefiera a mai fost acuzata si de complicitate la trafic de influenta pentru o fapta din octombrie 2014, când l-ar fi ajutat pe concubinul ei cu informatii despre un alt dosar in care era cercetat Dumitru G.

Cei doi ar fi primit 9.000 lei de la inculpat pentru a interveni pe lânga judecatori de la Curtea de Apel Bacau si a-i convinge sa dea o hotarâre de achitare a acestuia sau de reducere a pedepsei aplicate de catre Tribunalul Neamt. De altfel, instanta din Neamt a dispus confiscarea de la Sorinel Voroneanu a sumei de 9.000 lei.

A fugit din tara si apoi a postat poze pe Facebook

Cu circa o luna in urma, au inceput sa circule zvonuri potrivit carora grefiera “judecatoare” ar fi plecat din tara, fara acordul instantei, ea fiind sub control judiciar care presupune respectarea mai multor obligatii.

Zvonurile ar fi fost confirmate, spun prietenii ei de pe Facebook, de postarile grefierei pe reteaua de socializare si de fotografiile personale facute in Anglia. In instanta, la ultimele termene, Viorica Stanciu a lipsit, iar avocatul ei a cerut, in scris, amânari. Zvonurile au ajuns si la DNA care, insa, in lipsa unor infomatii sigure, nu a sesizat instanta.

De-abia ieri, la câteva zile de la sentinta de condamnare, Politia a confirmat ca grefiera este data in urmarire.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ