Miercuri, 11 mai. Bucurie si tinerete. Gaudeamus Igitur, profesori, parinti, mascota, fluiere, bannere. Emotii, felicitari si chiar lacrimi ascunse in coltul ochilor. Intr-un cuvânt: sarbatoare. Sarbatoarea absolventilor Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau.

Dupa traditionala defilare prin oras, care a inceput de la ora 10.00, de la institutia de invatamânt, prin centru, pâna in Piateta din fata Casei de Cultura, cu totii s-au adunat apoi la Teatrul de Vara „Radu Beligan” pentru a participa la cursul festiv.

Invitati la aceasta festivitate a studentilor bacauani au fost primarul interimar al Bacaului, Ilie Birzu, inspectorul scolar general prof. Theodora Sotcan, prof.univ.dr. Dumitru Bontas, de la Universitatea „George Bacovia”, si Geo Popa, directorul Centrului de Cultura „George Apostu.” Cei 1.607 de absolventi de la ciclurile universitare de licenta (1.101), master (485) si doctorat (21), care au finalizat unul din cele 55 de programe de studii ale facultatilor unitatii de invatamânt, au umplut la refuz sala teatrului in care a rasunat si Imnul Universitatii.

PUBLICITATE

Siguri pe propriile forte

Emotionati, siguri pe fortele proprii si pe ceea ce au invatat in Universitatea „Vasile Alecsandri”, tinerii absolventi s-au bucurat de fiecare moment al sarbatorii, au cântat si au trait cu intensitate una dintre cele mai importante etape din viata lor. “Este frumos. O zi de mare amintire pentru noi. Am terminat Ingineria. Stiu ce va urma; masterul si, daca am noroc, chiar un loc de munca”, ne-a declarat Mariana Ursache, absolventa. „Un moment deosebit. Dar si o ocazie de a le multumi celor care ne-au pregatit. Nu stiu inca ce o sa fac dupa ce voi sustine si licenta. Deocamdata ma bucur de tot ce se intâmpla acum”, ne-a spus si Mircea, absolvent al Facultatii de Stiinte.

Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau a implinit anul acesta 55 de ani de la infiintare. Institutia are in prezent cinci facultati – Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere, Facultatea de Stiinte, Facultatea de Stiinte Economice si Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, iar in fiecare an pune la dispozitia studentilor peste 1.500 de locuri. In paralel, tot aici functioneaza si Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, precum si cursuri de master si programe de doctorat.

[wonderplugin_gallery id=”535″]

„O noua generatie, exuberanta, la fel ca toate generatiile noastre. Au o pregatire corespunzatoare, universitatea noastra este o universitate buna, cu toate dotarile necesare, agentii economici care au angajat studenti de-ai nostri sunt multumiti, ceea ce ne bucura. Speram ca si in viitor sa vina studenti la fel de multumiti de programele noastre de studii, pentru a continua traditia universitara bacauana. Le urez mult succes in viata, sa se bucure de tot, iar studentilor care vor veni le spun ca suntem o universitate centrata pe ei si ca ne angajam sa facem totul pentru a le fi lor bine.”
prof. univ. dr. ing. Carol Schnakovszky, rectorul Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Absolventi de facultate, 80% analfabeti cu diploma/ finantatori de buna voie ai unei institutii. Abonati la somaj si la stat degeaba! Oameni pentru care viitorul nu suna bine! Sa le fie masterul aproape si doctoratul perspectiva! Trai neneaca pe banii…..

  2. cit potential are orasul asta si nu am auzit un candidat la primarie sa vorbeasca despre el,despre acesti tineri frumosi ce sunt nevoiti sa ia calea strainatatii.Bine ca isi scot toti pieptul in fata la poze.

  3. M-am educat in timp sa fug cat pot de generalizari. Notele sunt subiective, faptele vorbesc de la sine. Imi place sa privesc in frumusetea, inocenta, exuberanta tinerilor. Le doresc sa nu se rataceasca in viata, sa-si foloseasca fiecare abilitatile cu care sunt inzestrati, sa construiasca orice isi doresc, cu responsabilitate, bucurie si optimism. Viitorul este in mainile voastre! In fond, nu suntem decat niste nemuritori elevi la scoala vietii. Invatam toata viata, din manuale, de la profi, din experiente, greseli , din…gesturi marunte…

  4. subscriu la ce a postat “koko”. mare dreptate. in acelasi timp urarea utilizatorului “o eleva” e prea frumoasa pentru a nu o impartasi si celorlalti.

LĂSAȚI UN MESAJ