Bacauanii nu mai asteapta formularele pentru debransarea de la sistemul centralizat de termoficare si isi pun centrale cu de la sine putere

In lipsa noului regulament de debransare de la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic, bacauanii care si-au propus sa-si monteze o sursa alternativa de caldura, au facut toate demersurile fara a mai astepta formularul tipizat de debransare necesar la dosar. Pentru ca au tot primit in ultima vreme informatii incerte, oamenii au ales sa se debranseze pe propria raspundere si sa-si monteze centrala de apartament.

“Am vrut sa urmez toti pasii legali in ceea ce priveste debransarea si montarea centralei de apartament, insa toate aceste intârzieri si amânari mi s-au parut bataie de joc la adresa noastra. Am asteptat informatii la primul termen estimat, la al doilea, la a treia strigare, insa timpul trecea in defavoarea mea. Asa ca am apelat la un meserias si m-am debransat de la caldura si apa calda. Mi-am montat intre timp si centrala de apartament si sunt foarte multumit de serviciile acesteia”, declara Liviu Samoila, locatar in cartierul Nord.

PUBLICITATE

La aceeasi metoda de debransare a apelat si Constantin Tataru, care locuieste pe strada Pictor Theodor Aman. “De 40 de ani locuiesc in acest cartier si la batrânete am ales sa-mi pun centrala. N-am mai asteptat niciun regulament pentru ca meseriasii care mi-au montat centrala m-au debransat ei de la reteaua de termoficare si m-au asigurat ca au facut lucrarea ca la carte, fara a afecta pe nimeni.

Lucrarea a costat aproximativ 7.000 de lei si a fost cadou de la copii. N-am putut sa refuz, asa ca m-am pus pe treaba”, spune Constantin Tataru. Noii centralisti spun ca facusera toate demersurile pentru debransare, cumparasera centralele, caloriferele si tevile, insa pentru ca nu mai veneau formularele in asociatiile de proprietari au ales sa-si monteze singuri noul sistem de incalzire.

Reprezentantii Thermoenergy Group SA spun ca sunt in acelasi stadiu cu aprobarea noului regulament de debransare. “Proprietarii de apartamente se pot debransa pentru ca nu-i poate impiedica nimeni, insa trebuie sa respecte niste cerinte legale”, a precizat Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Ei hai ! Asa trebuia procedat demult : debransare numai cu o simpla anuntare a furnizorului local ! (care e interesat sa nu-si piarda clientii-de aia si betele-n roate puse) . Ce avea sa mai faca CETul ? Sa furnizeze caldura si apa calda (sic !-din cand in cand) pana la poarta ? Hoti care fura banii oamenilor pt deservicii …..

LĂSAȚI UN MESAJ