Judecătoria Bacău a dat, astăzi, condamnările în dosarul de corupţie în care au fost trimişi în judecată fostul şi actualul primar din comuna Măgura. Iordache Costrăş, primarul comunei Măgura, a fost judecat pentru complicitate la conflict de interese. Fostul primar, Constantin Trăistaru, a fost trimis în judecată pentru şase infracţiuni de conflict de interese.

Judecătoria Bacău l-a condamnat pe Constantin Trăistaru la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendare. Instanţa a dispus şi pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe o durată de 10 ani. Iordache Costrăş a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la conflict de interese. Şi acesta va avea interzise anumite drepturi pe o durată de 10 ani.

Inculpaţii şi Parchetul pot face apel. Potrivit rechizitoriului, “la data de 15.01.2013, inculpatul Trăistaru Constantin a semnat, în calitate de primar, contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat în funcţia de consilier juridic debutant în cadrul Consiliului Local Măgura, judeţul Bacău, iar ulterior, în perioada 11.04.2013 – 6.02.2014, a emis 5 dispoziţii prin care a dispus numirea acestuia în calitate de secretar al unor comisii de negociere, activităţile desfăşurate în baza acestor decizii fiind remunerate cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare”.

Costrăş, viceprimar la acea vreme, este acuzat de procurori că l-ar fi sprijinit pe Trăistaru şi, în decembrie 2012, ar fi iniţiat un proiect de hotărâre pentru modificarea organigramei şi statului de funcţii, prin transformarea postului de consilier juridic gr. II în consilier juridic debutant. Astfel, s-ar fi urmărit crearea aparenţei de legalitate pentru a se permite angajarea fiului primarului de la acel moment.

Alte articole