Avocată

Fostul procuror Toader Petrescu (87 ani), inculpat intr-un dosar de ucidere din culpa, dupa ce ar fi accidentat mortal o femeie, pe trecerea de pietoni, incearca prin orice mijloace sa tergiverseze procesul, aflat pe rolul Judecatoriei Bacau.

Tertipurile sale nu au ramas, insa, nesanctionate. La ultimul termen din septembrie, la un an si jumatate de când a inceput judecarea dosarului, Petrescu a inteles sa faca cerere de recuzare a judecatorului. O astfel de tentativa de blocare a sedintei, dat fiind faptul ca solicitarile de acest gen impun suspendarea sedintei (sau amânarea) si judecarea cererii de catre un alt complet, s-a mai produs si in luna mai, tot la initiativa lui Petrescu.

Drept consecinta, completul care a respins a doua cerere de recuzare l-a amendat pe fostul procuror cu 500 de lei. Cu atât mai mult cu cât, la termenul trecut, primul dupa vacanta judecatoreasca, ar fi trebuit vizionate CD-urile atasate la dosarul de urmarire penala, cu inregistrari de la locul accidentului.

PUBLICITATE

Urmatorul termen a fost fixat pentru 6 octombrie. Reamintim ca in urma accidentului din 2012, de pe strada Mioritei, o femeie de 50 de ani si-a pierdut viata, fiind lovita chiar pe trecerea de pietoni. Petrescu, cel care se afla la volanul masinii, incearca de atunci sa strânga probe care sa demonstreze ca toata vina o poarta, de fapt, victima.

In apararea lui au venit trei martori care au sfârsit prin a fi si ei trimisi in judecata pentru marturie mincinoasa. Si asta pentru ca declaratiile lor sunt contrazise, spun procurorii, de expertiza facuta dupa accident si de marturiile celor prezenti la fata locului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ