Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marti, o informare de canicula si disconfort termic, valabila în zilele pâna miercuri în majoritatea regiunilor.

Vor fi temperaturi de peste 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea si sudul Moldovei local va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. In Bacau se vor inregistra pâna la 33-34 de grade, la limita caniculei.

Estimarile meteorologilor pentru zona Moldovei arata ca temperaturile vor scadea ulterior, până la medii de 24…25 de grade, în perioada 15 – 16 august. Urmeaza o noua crestere usoara în a doua saptamâna a intervalului, la valori medii de 28…29 de grade.

Minimele temice se vor situa între 13 şi 17 grade în prima saptamână şi vor fi staţionare la o valoare medie de 15 grade după 19 august. Probabilitatea pentru averse va creste în zilele de 14 si 15 august, dar si în jurul datei de 20 august.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ