Emotiile absolventilor de gimnaziu au luat sfârsit. Ministerul Educatiei a publicat lista candidatilor admisi in licee, in urma repartizarii computerizate.

S-a definitivat prima etapa a repartizarii computerizate de admitere in liceele bacauane a absolventilor de gimnaziu. In Bacau sunt deja admisi 5.166 candidati. Marea lor majoritate au intrat dupa prima optiune. 117 dintre ei au venit in liceele bacauane din alte judete precum Neamt, Vrancea, Iasi, Maramures, Covasna, chiar si Constanta, Cluj, Satu Mare si Suceava. Primul candidat din alt judet (Neamt) distribuit in Bacau, la Colegiul National “Vasile Alecsandri”, are media de admitere 10, iar ultimul, tot din acelasi judet, are media 3.59 si a fost repartizat la Colegiul Tehnic “Ion Borcea” Buhusi.

Primii inscrisi cu 10 pe linie

Alaturi de eleva din Neamt, cu 10 pe linie au fost inscrisi alti 4 candidati (la care se mai adauga unul ce a ajuns la Colegiul National de Arta “George Apostu” pe o alta repartizare, fiind liceul vocational). Cei patru sunt acum elevi la Colegiul National “Gh.Vranceanu” (2) si la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” Onesti (2). In top este specializarea Matematica – informatica, urmata de Stiinte ale naturii. Ultima medie a candidatilor din judetul Bacau validati ca repartizati este 3.63 si apartine unui elev care acum este la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”Bacau (specializarea Fabricarea produselor din lemn).

PUBLICITATE

Cu medii sub nota 5 au fost repartizati 262 de candidati, la colegii precum “Gr.Antipa”, “D.Mangeron”, “A.Saligny”, “Letea”, “H.Conada”, Liceu Tehnologic “P. Rares” toate din Bacau, dar si licee din Rachitoasa, Sascut, Parincea, Darmanesti, Podu Turcului, Onesti, Tg.Ocna.

Urmeaza inscrierea

Pâna pe 26 iulie, candidatii repartizati trebuie sa-si depuna dosarele de inscriere in licee. Dosarul trebuie sa cuprinda cererea de inscriere, cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata, adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) si fisa medicala.

A doua etapa de repartizare: 25 iulie

Completarea fisei de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si completarea unei noi fise de optiuni de catre elevii nerepartizati dupa prima etapa a admiterii se va realiza in perioada 17 – 22 iulie. A doua etapa a repartizarii computerizate va fi pe 25 iulie, iar a treia etapa se va face in 5 – 6 septembrie.

Candidati nerepartizati:

50 candidati nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa permita incadrarea lor in vreo unitate de invatamânt. Multi dintre ei provin de la scoli din mediul rural, precum Motoseni, Sascut, Ghetris, Scorteni, Pâncesti, dealu Morii, Strugari, Racaciuni, Beresti-Tazlau, Traian. Acestia vor intra în a doua etapa de admitere. Primul nerepartizat are media de admitere 9.21, urmatorul 8.58, iar ultimul, 3.78.

Candidatii care nu isi depun dosarele de inscriere, in perioada 17 – 26 iulie, se considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia judeteana de admitere. Acesti candidati vor fi repartizati pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale.

Planul de scolarizare pentru liceu, in anul scolar viitor:

– numar total de locuri 6.496
– 2.584 sunt locuri pe filiera teoretica, 3.556 pe filiera tehnologica si restul pe cea vocationala
– 120 de locuri sunt pentru invatamântul real, iar 84 pentru cel fara frecventa
– locuri rezervate pentru rromi – 367

Locuri libere

Dupa prima repartizare au mai ramas libere 1.156 de locuri. In Bacau, mai sunt locuri la Colegiul “Gr. Antipa” (39 Protectia mediului, 24 Industrie alimentara si 18 Electronica automatizari), Colegiul “Henri Coanda” (2 Matematica – informatica), CT”Anghel Saligny” (17 Matematic – Informatica, 51 Mecanica, 77 Constructii, 21 Fabricarea lemnului si 5 Industrie textila si pielarie), CT “Dumitru Mangeron” ( 26 Mecanica, 43 Economic, 24 Electric si 26 Electronica automatizari), CT “Letea” (25 Electric, 45 Turism si alimentatie, 18 Industrie alimentara), CTC “N.V.Karpen” (13 Electronica si 11 Electric), Liceul Tehnologic “P.Rares” (39 Mecanica). In judet sunt locuri in licee din Onesti, Podu Turcului, Darmanesti, Tg.Ocna, Comanesti, Moinesti, Buhusi, Sascut, Rachitoasa, Faget.

TOP 5 LICEE DUPA ULTIMA MEDIE DE ADMITERE:

– Colegiul National “Gh.Vranceanu” – 9.30
– Colegiul National “V.Alecsandri” – 9,06
– Colegiul National “Ferdinand I”- 9,04
– Colegiul Pedagogic “St.cel Mare” – 8.77
– Colegiul National “D.Cantemir” Onesti – 8.06
Ultimele cinci locuri sunt ocupate de Liceul Tehnologic Rachitoasa (3.72), Liceul Tehn. “A.Vlahuta” Podu Turcului (3.72), CT “Gh.Asachi” Onesti (3.68), CT “A.Saligny” Bacau (3.63) si CT “I.Borcea” Buhusi (3.59)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ