La Slanic Moldova a avut loc, de curând, expozitia regionala cu obiecte realizate în cadrul atelierelor de terapie ocupatională „Arta după gratii”. Evenimentul a fost structurat pe doua sectiuni: educaţie şi asistenţă psihosocială, în cadrul căreia, printre alte subiecte importante dedicate sistemului penitenciar a fost luat în discuţie rolul Penitenciarului Spital Târgu Ocna, care se angajeaza sa intreprinda o serie de demersuri de colaborare cu Primaria Târgu Ocna, AJOFM, Politia de Proximitate Târgu Ocna în vederea absorbtiei pe piata muncii a persoanelor private de libertate care vor fi puse în libertate din penitenciarele regiunii.

În acest sens, penitenciarele vor instiinta Penitenciarului Spital Târgu Ocna despre persoana ce urmeaza sa fie pusa in libertate de pe raza orasului, acesta comunicând la rândul sau Politiei si Primariei orasului statiune Târgu Ocna in vederea luarii în evidenta a persoanei respective si ajutarea acesteia la reintergrarea in societate dupa ispasirea pedepsei.

Totodata, s-a luat în calcul organizarea expozitiei regionale si în editia de iarna, in ianuarie, impreuna cu un program de datini si obiceiuri de iarna la români, la care sa fie invitati/participanti si reprezentanti ai penitenciarelor din Republica Moldova.

PUBLICITATE

Sectiunea moral religioasa a fost moderata de preot coordonator Florin Smarandi, reprezentant ANP, în cadrul sectiunii fiind aduse in prim plan mai multe subiecte de actualitate privind derularea programelor moral-religioase în penitenciare, au fost analizate etapele implementarii unitare a programelor moral-religioase „Cuvântul care zideste” (Modulul I şi II) si „Laudati pe Domnul”, concluzia fiind aceea ca in toate penitenciarele s-a constatat un interes crescut din partea persoanelor private de libertate pentru participarea la aceste programe si insusirea de cunostinte moral-religioase în vederea reinserţiei sociale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ