16 iulie 2024
CulturăExpozitie de pictura Sorin Iosub in Bacau

Expozitie de pictura Sorin Iosub in Bacau

Dupa ce a fost gazduita de Galeria Odeon din Bucuresti, expozitia personala itineranta 40/METAFORA a artistului plastic Sorin Iosub, membru al UAP, Filiala Timisoara, va fi repusa pe simeze si in spatiul generos al Galeriilor Frunzetti din Bacau.

In spiritul Proiectului Contemporanii, expozitia, in formula ei extinsa, cuprinde peste 40 de lucrari de pictura realizate de autor in perioada 2010-2015, o mini-serie de imagini ce surprind omul, dar si tuse din individualitatea lui artistului. ”Sorin Iosub se afirma ca un visator sentimental cu gustul misterului, al libertatii, al creatiei. Spirit viu si receptiv, marcat aproape ca un existentialist în propria-i piele, purtând aceasta filiatie spirituala a artistului complex, viata sa este arta sa precum de altfel poate confirma remarca lui Conrad Fiedler: L’art est l’extension de l’expérience” (Christian Paraschiv, artist plastic, Paris, 2015).Vernisajul expozitiei “40/METAFORA” va avea loc pe 17 iulie, ora 17.00, la Galeria Frunzetti si va deschisa pâna pe 7 august.

“Ma napadesc teribile emotii, dar sarbatoarea întâlnirii cu câtiva oameni dragi de la Bacau ma curata de toata zgura nelinistilor si a emotiilor. Vernisajul expozitiei 40/METAFORA in Bacau este echivalent, pentru mine, cu întoarcerea fiului risipitor. Ma întorc pe meleagurile unde am luat prima gura de aer (Sorin Iosub este nascut in Solont – Bacau, in 1975 – n.a). Acum s-a împlinit sorocul, ma adun de pe drumurile mele cele multe, ma întorc in Bacau pentru a arata ca totul a avut un rost, atât plecarea mea la studii în Timisoara, cât si lucrul pe santierele de arta monumentala de prin tara”, declara Sorin Iosub, intr-un interviu publicat pe DC News.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri