Bacaul a fost, timp de trei zile, capitala nationala a invatamântului sanitar postliceal, gazda a unui sir de comunicari stiintifice si schimburi de experienta intre specialisti sositi inclusiv din Republica Moldova, de la cele mai prestigioase institutii de profil.

Manifestarile au fost organizate de Asociatia pentru Promovarea Invatamântului European, reprezentata prin scolile postliceale sanitare din Bacau si Comanesti, coordonate de presedinta Asociatiei, doctor in psihologie Lacramioara Mocanu. Tema generala abordata a fost consumul de substante care produc dependenta – alcool, tutun si droguri – sub genericul „Lungul drum al zilei catre noapte”. Personalitati internationale, nationale si locale din domeniul medicinei, administratiei locale si educatiei in domeniul sanitar au conferentiat pe teme ce au mers de la preventie la recuperarea din punct de vedere medical si social a persoanelor afectate de substantele psihotrope.

Manifestarile au avut loc atât la Sala Ateneu, cât si la sediul Scolii Sanitare Postliceale Bacau, de pe strada Bicaz 7. Semnificativa a fost si prezenta unor reprezentanti ai asociatiilor alcoolicilor anonimi, precum si a unei detinute din Penitenciar, condamnata la multi ani de inchisoare pentru consum si trafic de droguri, care si-au impartasit experientele.

PUBLICITATE

Evenimentul, desfasurat in cadrul celei de a doua editii a Zilelor Scolii Sanitare Postliceale, a avut in primul rând menirea de a atrage atentia adolescentilor asupra consumului de droguri si in acelasi timp, a oferit elevilor si personalului medical informatii care sa ii ajute in activitatea cu pacientul. Pe lânga scolile sanitare postliceale din Bacau si Comanesti, institutii tinere, dar deja cu prestigiu in acest domeniu, Asociatia pentru promovarea invatamântului european va deschide anul acesta o scoala sanitara postliceala si la Onesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ