Manifestarile dedicate Zilei Armatei, marcata anual pe 25 octombrie, au inclus un ceremonial militar si religios dedicat eroilor neamului. Duminica, la ora 12.00, Dorian Pocovnicu, prefectul judetului si
cdor. Florin Capitanu, cmdt. Bazei 95 Aeriene Bacau au salutat drapelul de lupta al Garnizoanei Bacau, semn ca ceremonia putea incepe.

“In contextul in care anul acesta a fost declarat Anul Veteranilor si se implinesc 70 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, sarbatoarea de astazi (n.r. ieri) capata noi valente.

Acesta este cel mai bun prilej de a cinsti faptele camarazilor nostri”, a declarat cdor. Florin Capitanu. In fundal, Muzica Militara a Garnizoanei Bacau intona “Ruga militara”. In aceasta atmosfera, autoritatile locale, formatiunile politice, militarii, veteranii si reprezentanti ai institutiilor publice au depus pe rând coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor.

PUBLICITATE

depunere coroane

La finalul ceremoniei, militarii din Garnizoana Bacau au salutat autoritatile in pas de defilare, iar onorul militar a fost incheiat de Muzica Militara a Garnizoanei Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ