vineri, 19 decembrie 2025

Elevii Liceului Tehnologic „Grigore Antipa” în practică la Festivalul Gastronomic

Zilele trecute, băcăuanii s-au bucurat de o nouă edițiea a Festivalului Gastronomic „Cătălin Scărlătescu”, derulat în Parcul Cancicov. A fost ce-a de-a II-a ediție a acestui festival iar organizatorii au spus că se dorește ca întâlnirea băcăuanilor cu ăndrăgitul chef Cătălin Scărlătescu să devină o tradiție. Tradiție se pare că devine și faptul că elevii Liceului Tehnologic „Grigore Antipa”, elevi de la profilul gastronomie, să facă practică în cadrul acestui festival.

„Participăm la această ediție cu 11 elevi de la profilul gastronomie, bucătari patiseri și cofetari, sunt elevi și de pe turism și alimentație, din toți anii de studiu. La fel ca anul trecut, și anul acesta vrem să ne perfecționăm și să ne formăm noi aptitudini și deprinderi. Practic avem un parteneriat, am ținut legătura cu organizatorii care au fost mulțumiți de prestația elevilor noștri așa că ne-au invitat din nou. Eu sunt foarte mulțumită de elevii noștri, care, de altefel, au participat la mai multe festivaluri și concursuri de gen de unde s-au întors cu rezultate notabile. Practic, acestea reprezintă un succes al întregului colectiv din școala noastră condusă de managerii noștri, director prof. Constantin Ciofu și director adjunct prof. Daniela Bilbor”, a declarat Carmen Mitrofan, profesor Turism și Servicii la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău.



„Eu sunt la a doua experiență la acest festival și am venit din nou, cu mare drag. De fiecare dată avem parte de experiențe noi și învățăm lucruri noi. Am fost foarte încântată de experiența pe care am deprins-o anul trecut iar anul acesta voi învăța mult mai multe, lucruri ce sunt convinsă că îmi vor fi de folos în carieră pentru că îmi doresc foarte mult să lucrez în bucătărie.”

Alexandra Liche, elevă

„Este pentru prima dată când vin aici iar primul contact cu bucătăria festivalului a fost foarte plăcut. În primul rând mi-a plăcut colectivul și am fost impresionat de modul de lucru dar și de arsenalul de…să le spun așa, generic…instrumente. Totul este la alt nivel față de ce fac la școală sau acasă. În trecut am participat la un concurs, de patiserie, unde am făcut o rețetă personală cu care am luat locu I. Visul meu este să lucrez în bucătărie iar cel care mă inspiră este chef Cătălin Scărlătescu.”

Mihai Moraru, elev

„Ne-am întors cu drag la Bacău, pentru că anul trecut ne-am simțit extraordinar aici. Nu am venit cu toată echipa mea de la București pentru că am zis că e bine să îi punem la treabă și pe cei de aici, pentru că sunt elevi de liceu de profil care trebuie să învețe. Să învețe ce înseamnă mulțimea, ce înseamnă gustul și ce înseamnă munca. Sunt câțiva dintre ei care zâmbesc și cochetează foarte mult cu munca. Sunt copii buni și muncitori și numai de ei depinde dacă vor avea viitor în bucătărie”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

În altă ordine de idei, pe lângă un selfie cu chef Cătălin Scărlătescu și experiențe culinare deosebite, băcăuanii s-au bucurat de câteva zile de excepție la festivalul culinar din Parcul Cancicov.

 

 



spot_img