Anca-Ionela Peptine, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National “Ferdinand I” Bacau a participat in aceasta perioada la competitia de eseuri “România mea©2030”, organizata de Fundatia “European Foundation for Engaged Youth” (EFEY) in parteneriat cu Alianta Liceelor Centenare, unde a obtinut premiul al III-lea in urma evaluarii lucrarilor.

Competitia a urmarit sa stimuleze tinerii in vederea implicarii lor in crearea unui viitor mai bun al României. Elevii participanti au elaborat eseuri prin care si-au imaginat viitorul tarii lor, surprinzând gradul lor de implicare in procesul de dezvoltare a acesteia.

“Participarea mea la acest concurs a insemnat sa pot exprima inca o data viziunea mea asupra viitorului unei tari care are nevoie de tinerii sai. Cred cu tarie ca fiecare tânar reprezinta o speranta pentru România si ca daca am renunta la atitudinile pesimiste, am putea crea o noua imagine pozitiva a tarii noastre. Ma bucur ca exista astfel de competitii ce pot pune in evidenta oamenii care mai cred in România si care isi doresc sa ramâna aici si sa isi cladeasca o cariera de succes” – a declarat Anca-Ionela Peptine.

EFEY este o organizatie neguvernamentala, non-profit, fidela misiunii sale de a sprijini tinerii sa devina cetateni increzatori si responsabili. Anca Peptine s-a remarcat atât prin rezultatele la invatatura, cât si prin activitatile extracurriculare in care s-a implicat. Ea a fost aleasa doi ani la rând presedintele Consiliului Scolar al Elevilor din CN “Ferdinand I”, iar in perioada 2012-2013 a fost presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ