Media maxima la admiterea in liceu

Sunt cinci elevi simpli, modesti, dar care au dorit sa ajunga in top. Acum, munca lor le-a fost rasplatita pe deplin. Au 10 pe linie in toti anii de studiu si 10 la examenele nationale. Sunt cei cinci elevi din judetul nostru care au medie de admitere 10 si care se pregatesc acum pentru o noua etapa din viata lor – liceul. Felicitari tuturor!
Anne Marie Bostan – Scoala Gimnaziala SascutAnne Marie Bostan
Iubeste matematica, dar alege artele plastice

Anne Marie Bostan. O adolescenta frumoasa, modesta, glumeata si plina de viata. Si da, e fiica primarului din Sascut, Cristinel Bostan. “Chiar daca are o situatie financiara in familie, este un copil de 10 din toate punctele de vedere. O eleva model, pe care te poti baza oricând. Mai rar gasesti un astfel de copil in ziua de azi. Am numai cuvinte de lauda pentru ea. O fetita deosebita, care a primit din partea scolii, in acest an, si diploma de excelenta. Este un exemplu pentru toate promotiile”, ne-a declarat prof. Iulia Sandu, diriginta. Anne Marie Bostan a luat 10 pe linie la Evaluarea Nationala. De fapt, 10 a fost pentru ea nota care a existat in toti anii de studiu in catalog, atât in ciclul primar, cât si in gimnaziu. Un copil bun, despre care toti profesorii ei au numai cuvinte de lauda, olimpica la româna si matematica, o fire luptatoare, simpatica si foarte apreciata de toti cei din jurul ei. “Sunt foarte fericita. Nu ma asteptam sa iau chiar 10 pe linie, am fost chiar surprinsa. Ce sa zic? Am invatat. Munca multa mi-a adus acum roadele”, ne-a declarat increzatoare. A ales sa-si continue studiile in Bacau, la Colegiul National de Arta “George Apostu”, unde a trecut cu nota maxima si probele vocationale, la compozitie si natura statica. Este tentata sa incerce Artele Plastice, dar isi doreste si Arhitectura. “Chiar si design, dar pâna la facultate mai e”, spune. Recunoaste ca singura si-a croit drumul in viata, dar ca mereu a gasit sprijin in parintii ei.”Noi am sustinut-o moral si financiar atât cât am putut. Dar ea a fost cea care a vrut sa fie mereu prima, sa aiba rezultate bune peste tot, sa invete. Este un copil minunat, de care suntem foarte mândri”, ne-a marturisit emotionat si tatal, Cristinel Bostan. “Nu e niciun secret. Important este sa faci totul din pasiune si sa iti placa extraordinar ceea ce faci. Altfel, nu reusesti nimic”, mai spune Anne Marie, care se pregateste acum pentru o vacanta de vis alaturi de familie, in Egipt. “Nu e ca un cadou. In fiecare zi primesc cadouri de la parintii mei. Sunt o persoana simpla, care nu-mi place sa ies in evidenta, dar care se bucura de orice i se ofera. Iubesc natura, iubesc animalutele, am acasa câini si pisici, am avut si hamsteri si porcusori de Guineea. Ma bucur ca am reusit sa-i fac fericiti pe toti cei din jurul meu”, a mai spus. Anne Marie este, in final, un exemplu de viata de la care multi tineri au ce invata. Si nu vor regreta nimic. In luna septembrie, ea va implini 15 ani.

PUBLICITATE

Alexandra DediuAlexandra Petruta Dediu – Scoala “Spiru Haret” Bacau
“Performanta nu vine stând degeaba”

“Nu a fost deloc usor sa obtin o astfel de performanta. Rezultatul la care am ajuns este urmarea multor ore de munca. In clasa a VIII-a am realizat ca pentru a fi un elev de nota 10 trebuie sa-ti petreci tot timpul studiind si fiind foarte serios, sa te concentrezi asupra lucrurilor celor mai importante si sa uiti de cele fara valoare”, ne-a declarat Alexandra Dediu, absolventa de 10 de la Scoala “Spiru Haret” Bacau. A vrut sa faca performanta si a reusit. A renuntat la iesirile in oras cu prietenii, chiar si la antrenamentele de la baschet (este legitimata la CSS Bacau), desi i-a fost foarte greu. Insa si-a dorit sa fie cea mai buna, mai ales ca 10 pe linie la Evaluarea Nationala a fost si visul ei. “Am fost inspirata de rezultatele foarte bune obtinute de catre elevii din seriile anterioare si m-am ambitionat sa pot ajunge si eu la performanta lor. Subiectele din acest an au fost accesibile pentru orice elev. Sunt insa putin dezamagita ca au fost subiecte care sa puna in valoare talentul si cunostintele acumulate, dar pe de alta parte ma bucur ca am reusit sa iau nota maxima”, explica. Are acasa multe diplome din anii de gimnaziu, la fiecare concurs sau olimpiada clasându-se printre primii zece. Nu a stat niciodata sa numere cât de multe distinctii are. Materiile ei preferate sunt limba româna, engleza, matematica, biologia si chiar sportul. “Cred ca sunt printre putinele fete careia chiar ii place si activitatea fizica”, mai adauga râzând. Va aplica la Colegiul “Vranceanu”, unde isi doreste sa gaseasca oameni de valoare de la care sa aiba ce invata. “Multumesc tuturor, parintilor, profesorilor, care m-au canalizat si indrumat mereu catre performanta. Poate ca acum, având media 10, am devenit un model pentru cei care sunt mai mici ca mine. Ceea ce vreau sa transmit tuturor este ca nimic nu poate fi greu când iti doresti si muncesti cu adevarat, când esti serios si când vrei sa fii mai mult decât un elev de talie medie. Urez succes elevilor care de la anul sunt in clasa a-VIII-a si vacanta placuta colegilor mei, deoarece o meritam din plin”, a mai completat Alexandra, plina de viata.

Andrei Tanasov – Scoala “Al.I.Cuza” BacauAndrei Tanasov 1
“Am tânjit la media 10 de admitere”

“Sper ca la liceu sa duc performanta mai departe. Si sa obtin rezultate la fel de bune.” Asta promite de pe acum, Andrei Tanasov, elevul cu 10 pe linie de la Scoala “Al.I.Cuza” Bacau. “Sunt fericit si mândru sa obtin o astfel de performanta – media de admitere 10, dupa care tânjeam de la inceputul anului. Credeam ca nu voi reusi, deoarece, dupa parerea mea, este aproape imposibil sa primesti 10 la româna”, a apreciat. Pentru acest rezultat le multumeste profesorilor de la clasa – Eugen Blajut (matematica), Tatiana Dâlcu (româna) si prof. Claudia Merticaru, “tot de limba româna, cu care am colaborat in anumite situatii.” Pentru a lua nota 10 pe linie s-a pregatit constant, iar inaintea examenelor chiar si 2-3 ore in plus pe zi. “Subiectele mi s-au parut interesante, mai ales cerintele compunerilor. La matematica a fost chiar foarte simplu. In schimb, media generala 10 la Scoala Gimnaziala «Al.I.Cuza» a fost greu de obtinut, deoarece toti profesorii sunt exigenti, isi fac datoria cum trebuie, iar fiecare materie conteaza. Nu ii voi uita niciodata”, mai spune Andrei. Are peste 200 de diplome si 20 de medalii de la olimpiade si concursuri scolare, in special pe matematica, unde in clasele a VI-a si a VIII-a a fost primul pe judet. In clasa a VII-a a descoperit o noua pasiune pentru stiinte. Asa ca a adaugat distinctii importante si la biologie, fizica, chimie. “Pasiunea mea este chimia, materia mea preferata. Dupa o mentiune speciala la concursul national «Raluca Ripan», anul acesta am luat premiul I la olimpiada judeteana de chimie, iar la faza nationala m-am clasat pe locul 8. Am primit si o mentiune de la Ministerul Educatiei, dupa o proba teoretica, la care am fost al treilea si una practic”. Peste trei saptamâni, Andrei Tanasov va reprezenta judetul Bacau la Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, o competitie interdisciplinara, cu probe teoretice si practice, la chimie, fizica si biologie, care va avea loc la Zalau. “Performantele mele la chimie se datoreaza doamnei profesoare Popa Floarea, care m-a ajutat sa performez in acest domeniu si careia ii multumesc, de asemenea, din suflet”, conchide Andrei, care din toamna va fi elev la Colegiul National “Gh.Vranceanu”, profil matematica – informatica.

Adriana Cristina Basoc, Scoloala Gimnaziala nr. 1 Onesti
BasocNu lasa Onestiul pentru Bucuresti
Eleva Adriana Cristina Basoc, absolventa a clasei a VIII-a a Scolii Gimnaziale nr. 1 Onesti, a reusit performanta de a obtine media 10 la Examenul de evaluare nationala, la fel ca in cei patru ani de gimnaziu. Acest succes, pe care si l-a dorit foarte mult, vine dupa ce s-a clasat pe locul V pe tara la Olimpiada Nationala de Fizica, fiind distinsa cu o mentiune si cu o medalie de aur oferita de Societatea Româna de Fizica. La obtinerea mediei 10 Adriana Cristina Basoc a fost felicitata cu caldura de prof. Dan Zaharia, directorul Scolii Gimnaziale nr. 1 Onesti, fiind apreciata si pentru perseverenta cu care a participat la numeroase concursuri scolare, la care a fost premiata. “Experienta pe care a acumulat-o la concursuri a ajutat-o foarte mult pe Adriana Cristina Basoc la obtinerea acestei note maxime. Suntem convinsi ca si alti elevi s-au pregatit foarte bine si puteau sa obtina note maxime, daca luau in seama toate detaliile subiectelor examenului”, ne-a declarat un cadru didactic de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti. Desi dupa obtinerea acestei performante se poate inscrie la colegiul sau liceul la care doreste, Adriana Cristina Basoc nu s-a hotarât inca in mod precis. Dupa participarea cu succes la Olimpiada Nationala de Fizica, ea a primit o oferta deosebita de a studia la Liceul International de Informatica din Bucuresti, insa in sufletul sau ramâne legata foarte mult de municipiul Onesti, unde poate continua studiile la unul dintre cele doua colegii de prestigiu: Colegiul National “Grigore Moisil” si Colegiul National “Dimitrie Cantemir”.

Diana Georgiana Prisecaru, Scoala Gimnaziala “Sfântul Voievod Stefan cel Mare” Onesti
Desteapta si sârguincioasa prisecaru

Si Diana Georgiana Prisecaru, de la Scoala Gimnaziala “Sfântul Voievod Stefan cel Mare” din Onesti, a fost integralista cu 10 din clasa a V-a si pâna la examenele de la Evaluarea Nationala. Profesorul Ionel Abaza, director al scolii absolvite de Diana Georgiana Prisecaru (care a fost, bineinteles, una dintre sefele de promotie ai acestui an scolar), ne-a declarat: “Succesul confirma rezultatele bune la invatatura pe care ea le-a obtinut in timpul scolii, la fel ca si a celorlalti sefi de promotie. Este evident ca ne asteptam ca elevii care au avut medii generale aproape de 10 sa aiba si rezultate bune la examen. Diana Georgiana Prisecaru, ce a absolvit scoala noastra cu media 10, este o eleva extrem de constiincioasa, cu o inzestrare intelectuala mult peste medie. Ea provine dintr-o familie modesta si aproape sigur va opta pentru a urma cursurile Colegiului National <> din municipiu.” Mentionam ca la Scoala Gimnaziala “Sfântul Voievod Stefan cel Mare” alti 4 absolventi, care au fost declarati sefi de promotie (Daria Gabriela Lungu, Roxana Petrea, Andreea Andorca si Simona Ilie), au reusit ca sa obtina medii peste 9.50 la acest examen.

Roxana Neagu
Ion Moraru


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ