21 iunie 2024
ActualitateEco-reporteri din trei ţări s-au confruntat în idei la Palatul Copiilor Bacău

Eco-reporteri din trei ţări s-au confruntat în idei la Palatul Copiilor Bacău

Elevi de la 38 de şcoli din România, Slovacia şi Bulgaria s-au înscris la cea de-a IV-a ediţie a Concursului de ecologie şi protecţia mediului ”Eco-reporteri în acţiune”, organizat de Palatul Copiilor Bacău. Holul de la etajul II al instituţiei de învăţământ non-formal a devenit zilele acestea neîncăpător pentru mulţimea de lucrări practice realizate cu măiestrie de micii iubitori de natură şi de frumos.

“Ediţia din acest an a implicat elevii în cunoaşterea problemelor de mediu din zonele în care ei locuiesc, i-a incitat să găsească soluţii de rezolvare a acestora, le-a stimulat creativitatea şi le-a îmbunăţăţit abilităţile practice. Ei au realizat aplicaţii, prin corespondenţă, pe trei direcţii: au făcut investigaţii de mediu, au conceput logo-uri pentru proiecte ecologice şi au construit din deşeuri reciclabile machete de plante şi animale aflate în pericol la nivel planetar sau ocrotite de lege. Despre succesul de care s-a bucurat tematica concursului vorbeşte numărul mare de aplicaţii înscrise în competiţie.Micii ecologişti au dovedit iscusinţă şi creativitate. Actuala editie s-a dorit a fi şi o modalitate de subliniere a unui eveniment ecologic deosebit – Ziua Internaţională a Zonelor Urbane – care este marcată în fiecare an în preajma zilei de 8 noiembrie”, a declarat prof. Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecţia Mediului – Ecologie de la Palatul Copiilor Bacău, şi iniţioare a concursului.

Anul acesta au fost înscrise în concurs 280 de lucrări, trimise de 38 de şcoli, elevii fiind îndrumaţi de 65 de profesori. Jurizarea se desfăşoară în aceste zile, cu participarea unor reprezentanţi ai instituţiilor partenere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Agenţia de Mediu, Administraţia Bazinală Apele Române ”Siret” Bacău şi Direcţia Silvică Bacău.

Expoziţia rămâne deschisă până la sfârşitul lunii noiembrie, toţi amatorii de artă şi frumos care vor să-şi îmbogăţească cunoştinţele de transformare a deşeurilor din gospodărie în obiecte demne de admirat sunt invitaţi la etajul II al Palatului Copiilor Bacău pentru vizitare. Competiţia este înscrisă în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Regionale şi Interjudeţene 2014 al Ministerului Educaţiei Naţionale.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img