Proiectul inițiat de Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) în parteneriat cu liceul nostru, “PerformArt 2021: Strategii educaționale pentru performanța muzicală – între provocările contemporane și piața muncii”, prin care se urmărește dezvoltarea unor mecanisme și strategii cu privire la motivarea tinerilor ce studiază muzica în liceele de specialitate, precum și facilitarea accesului lor la învățământul superior continuă, tinerilor artiști oferindu-li-se consiliere și posibilități de afirmare, în perspectiva dezvoltării unei cariere prestigioase.

Parteneriatul dintre cele două instituții, UNMB și Colegiul Național de Artă “George Apostu” Bacău, constă în desfășurarea unor activități – masterclass-uri instrumentale și vocale, cu participarea unor cadre didactice și elevi.

În perioada 23-24 noiembrie 2021 se desfășoară un Masterclass instrumental, disciplina pian, susținut de conf. univ. dr. Toma Popovici.

Participă cadre didactice și elevi ai Colegiului Național de Artă “G. Apostu”, toate activitățile fiind organizate cu respectarea legislației în vigoare cu privire la contextul epidemiologic generat de pandemia de coronavirus.

Profesorii organizatori ai acestei activităti sunt membri ai ariei curriculare Pian principal si Corepetiție: Asofiei Cristina- Magdalena , Crăciun Petruța-Laura, Ghiuță , Marciuc Alina-Elena, Pascu Angela, Șendrea Narcisa-Elena , Zurita Villafranca Cornelia, Stănescu Cătălin.

Elevii participanți: Asofiei Ioana (cls a IV-a), Berilă Mihnea (cls a VIII-a), Butucaru Victor (cls a VII-a),Damian Teodora (cls a VII-a), Mihăilă Rareș (cls a X-a), Nichifor Mihnea (cls a VII-a), Panaitescu Robert (cls a VII-a), Spiridon David (cls a VI-a), Vasilca Tiberiu (cls a XII-a).

Domnul conferențiar doctor Toma Popovici ne-a comunicat câteva din gândurile sale despre acest proiect:

”Universitatea Națională de Muzică București a demarat proiectul PerformArt în urmă cu doi ani, urmărind în principal două scopuri: reînnodarea relațiilor universității noastre cu liceele din țară și familiarizarea, atragerea elevilor către studiul instrumentelor de orchestră, în special a instrumentelor de suflat. În cele trei ediții de până acum, proiectul s-a dezvoltat exponențial, de la parteneriate cu doar câteva licee, la legături strânse cu aproape toate liceele de muzică din țară, la care participă aproape toate cadrele noastre didactice. Beneficiile, în urma acestui proiect, se regăsesc de ambele părți. Noi luăm pulsul nivelului general al învățământului muzical preuniversitar, realizăm care sunt nevoile, aspirațiile fiecărui liceu și ne creionăm o imagine asupra talentelor cu real potențial, ce pot continua și dezvolta o educație muzicală performantă. De cealaltă parte, îmi place să cred că efortul nostru comun, schimbul reciproc de experiență, este de folos și constituie un stimulant, atât pentru elevi cât și pentru colegii noștri profesori din licee. Idealurile noastre sunt comune. În ceea ce privește Colegiul Național de Artă “George Apostu”, mi-a făcut mare plăcere să constat un nivel general ridicat, cu tineri muzicieni de real talent și cu potențial de a se dezvolta și evolua foarte frumos. De asemenea, m-am bucurat să văd un entuziasm și o implicare atât a elevilor cât și a cadrelor didactice. Nu-mi rămâne decât să sper într-o continuare și o înflorire a colaborării noastre în viitor”.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE