Prof. Oana Siclovan, buhuseanca, lider al ONG-ului bucurestean  Asociatia ,,Liber la Educatie, Cultura si Sport”, a fost recent in Japonia, unde, in parteneriat cu Ambasada tarii noastre, a derulat un proiect de promovare a României.

Nu mica i-a fost surpriza atunci când s-a intâlnit, in acest context, cu o românca, Daniela Uchiyama, stabilita in Japonia de vreo 20 de ani. ,,Am realizat ca Daniela s-a nascut la Buhusi, in familia Corduneanu. A locuit zece ani si in Onesti. Casatorindu-se cu un japonez, s-a stabilit in Japonia, unde promoveaza România, prin toate mijloacele posibile.

Este sustinatoarea sportului traditional românesc, oina. Am legat o prietenie minunata. Cooperam pentru a pune bazele unor parteneriate cu institutii nipone, ma ajuta sa invat japoneza. Am stabilit deja parteneriate româno-nipone in domeniile educatiei si sportului,  astfel incât sa beneficieze câti mai multi copii si tineri români de proiectele Asociatiei ‘Liber la Educatie, Cultura si Sport’” , ne-a spus prof. Oana Siclovan.

PUBLICITATE

ONG -ul ,,Liber la Educatie, Cultura si Sport” a desfasurat in anii precedenti actiuni pentru buhuseni, prin amenajarea unor spatii de joaca, plantarea a zeci de copaci, donarea de materiale didactice si jucarii pentru gradinite si implicarea liceenilor buhuseni in proiecte cultural-educative internationale. Este de asteptat ca parteneriatele româno-nipone sa fie reflectate si in diverse activitati care vor fi gazduite de buhuseni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ