Instanta a judecat primul termen pe fond in dosarul fostului procuror, Toader Petrescu (84 de ani), acuzat ca, in urma cu doi ani, ar fi accidentat mortal o femeie pe trecerea de pietoni.

Dosarul este unul controversat si a luat amploare dupa ce fostul procuror, care se considera nevinovat, a chemat trei martori, cercetati si ei acum pentru declaratii mincinoase.

Primul termen a inceput cu o decizie surprinzatoare a magistratului de la Judecatorie care a primit acest dosar.

Din oficiu, fara ca procurorul sa faca vreo solicitare, judecatorul a decis sa declare sedinta secreta.

Curios este ca dosarul nu intra in categoria celor la care presa si publicul nu au acces, cum sunt cele care ar aduce atingere intereselor statului sau cele cu minori.

Magistratul a facut referire la acest articol de lege care mai vorbeste si despre demnitatea si viata intima a persoanei, considerând ca dosarul fostului procuror merita un tratament special, atât timp cât alte dosare penale sunt judecate in sedinta publica.

Avocatul partii vatamate (familia femeii decedate) nu a fost de acord cu decizia de a se secretiza judecarea dosarului, dar instanta nu a tinut cont de parerea acestuia.

Fostul procuror continua sa-si sustina nevinovatia, desi raportul expertizei criminalistice confirma ca femeia a traversat pe trecerea de pietoni si ca masina lui circula cu viteza.

Si declaratiile celor prezenti la fata locului contrazic afirmatiile martorilor adusi de Petrescu. Unul dintre cei audiati la urmarirea penala, care va fi chemat si in instanta, este Viorel Munteanu, magistrat la Judecatoria Bacau, martor la accident.

„Am observat un autoturism care partial era pe trecerea de pietoni in momentul impactului, iar pe partea dreapta fata a autoturismului am observat o persoana care era partial in aer ca urmare a impactului si care a cazut in partea laterala dreapta a autoturismului pe asfalt. Persoana respectiva a cazut exact la marginea marcajului de trecere pentru pietoni dinspre Stefan cel Mare. Apreciez ca soferul, in momentul impactului, avea o viteza cam de 50 km/h, iar dupa impact si-a continuat deplasarea relativ cu aceeasi viteza, oprind la o distanta de 20-30 m de locul accidentului.”
– declaratia data la Parchet de judecatorul Viorel Munteanu

Toader Petrescu a sustinut in mai multe rânduri ca martorii lui au spus adevarul si ca acuzatiile privind declaratiile mincinoase nu sunt decât razbunarea procurorului pentru ca a fost recuzat.

Alte articole