– Aurel Varga a fost condamnat, la prima instanta, la 3 ani si 6 luni închisoare cu executare

Curtea de Apel a judecat, zilele trecute, primul termen in dosarul de abuz in serviciu in care a fost trimis in judecata fostul primar din Luizi Calugara, Aurel Varga, alaturi de alti inculpati. Dosarul s-a amânat pentru ca fostul edil sa-si poata angaja avocat. La sfârsitul anului trecut, Judecatoria Bacau l-a condamnat pe Aurel Varga la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni închisoare cu executare, pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata si conflict de interese in forma continuata.

In cazul lui Varga, instanta a revocat gratierea conditionata a executarii unei pedepse de 2 ani închisoare aplicata in 2006, intr-un alt dosar penal, si a dispus executarea acesteia. Fostul primar a fost trimis in judecata, in 2014, fiind acuzat ca, în perioada 2010-2011, când avea calitatea de consilier local, i-ar fi convins pe primarul de atunci, Mihai Funaru, pe directorul Scolii nr. 1 Luizi Calugara, Petru Ciurea, precum si pe alti consilieri locali sa încheie contracte de lucrari cu doua societati, la preturi supraevaluate si fara respectarea legii privind atribuirea contractelor de achizitii publice. Este vorba de mai multe lucrari de amenajare a unor terenuri de tenis si minifotbal, dar si la scoala, care au fost receptionate, desi nu erau executate, iar sumele achitate de la bugetul local au intrat în conturile unor firme la care administrator era sotia lui Aurel Varga.

PUBLICITATE

Potrivit anchetatorilor, si in perioada 2012 – 2013, când era primar al comunei, Varga a încheiat contracte fara sa organizeze licitatie si a platit lucrari neexecutate, sumele de bani fiind directionate tot in conturi controlate de sotia lui. Procurorii au estimat un prejudiciu de circa un milion de lei.

In acelasi dosar, Mihai Funaru a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni închisoare cu suspendare, iar Petru Ciurea, la 2 ani închisoare cu suspendare. Loredana Varga, sotia fostului primar, a primit tot o pedeapsa cu suspendare, de 2 ani si 3 luni închisoare. Administratorul societatii MIM Construct, Vasile Munteanu, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare, iar firma acestuia la pedeapsa amenzii penale de 20.000 lei. SC Lortech va trebui sa achite o amenda penala de 30.000 lei, iar SC Vargas, 50.000 lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ