Marti, a avut loc primul termen, la Curtea de Apel, in dosarul in care fostul primar din Sascut, Cristinel Bostan, a fost condamnat la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, pentru conflict de interese.

Fostul edil a contestat sentinta data de Judecatoria Bacau, la inceputul acestui an, dar procesul la instanta superioara a inceput cu o amânare pentru ca avocatul lui Bostan nu a putut fi prezent. In acest dosar, fostul primar a fost trimis in judecata in septembrie 2014, fiind acuzat ca ar fi semnat, in 2011, facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv (firma in care asociat este sotia acestuia) la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

Bostan ar fi scapat doar cu 6 luni de inchisoare, cel mai probabil cu suspendare (cât a stabilit Judecatoria pentru aceasta infractiune), daca nu ar fi avut deja la activ o alta pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011.

PUBLICITATE

Ca atare, instanta a dispus revocarea suspendarii pedepsei si a stabilit o pedeapsa de executat de 2 ani si 6 luni inchisoare. Fostul edil mai este cercetat si in dosarul “Coruptie la E.ON Moldova”, pentru care urmeaza sa se stabileasca primul termen pe fond. Urmatorul termen va fi la mijlocul lui octombrie.

“Cristinel Bostan si-a recunoscut de la inceput fapta, dar a incercat sa explice ca nu a fost facuta cu rea-credinta. A semnat din greseala acele acte, primite la mapa printre alte multe documente. Nu a sesizat despre ce e vorba. Daca vedea, cu siguranta nu ar fi semnat.”
Liviu Ghioc, avocatul fostului primar din Sascut

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ