– scandalul a pornit de la o propunere de crestere a salariilor angajatilor din primarie si a celor din subordinea CL

Un lucru de natura incredibilului s-a inregistrat la ultima sedinta a Consiliul Local (CL) Onesti. Desi a fost initiat de catre Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar al municipiului, proiectul de hotarâre privind aprobarea punerii in aplicare a cresterii salariale prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 27 / 2015 pentru personalul angajat in aparatul permanent al Consiliului Local, aparatul de specialitate al primarului, institutiilor / serviciilor publice din subordinea CL, precum si serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor din municipiul Onesti nu a fost fost votat de catre nici un consilier local al PSD, care impreuna cu cei de la UNPR asigura majoritatea in legislativul onestean.

Mai mult, acest fapt este si mai surprinzator intrucât in expunerea de motive s-a accentuat ca „se urmareste, prin cresterea cu 12 la suta a salariilor prevazuta de ordonanta mentionata, motivarea celor 102 angajati ai Prmariei si Consiliului Local Onesti ce au in prezent salariul minim pe economie.” Directorul economic al Primariei municipiului Onesti, Nicolae Gabureanu, a mentionat ca „exista disponibil de resurse pentru cresterea salariala, acesti angajati având de la 1 iulie 2008 salariul minim pe economie.”

PUBLICITATE

Daca liberalul Stefan Martin a solicitat ca „daca e legal, sa fie data cresterea salariala incepând cu data de 1 august”, consilierul PSD Nicolae Gnatiuc (ce are atributii de viceprimar), a semnalat „necunoasterea problemelor de la Primaria Onesti” si a solicitat „de ce sa se faca aceasta crestere salariala numai la Primarie si nu si la Societatea Comerciala Domeniul Public si Privat, ce apartine de Consiliul Local si de primaria localitatii?” El a mai mentionat faptul ca „nu sunt bani pentru efectuarea asfaltarii mai multor drumuri in cartierul Slobozia, iar problema salarizarii celor care primesc acum salariul minim pe economie va fi lamurita odata cu aparitia Legii salarizarii, la care se lucreaza in Parlamentul României!”

„Crestem salariile, dar hai sa scadem nivelul impozitelor si taxelor, a taxei de salubritate, sa tinem si cu investitorii. Trebuie sa manageriem cu responsabilitate toate problemele”, a mai spus Gnatiuc. Desi in sedinta CL a vorbit si un angajat al primariei onestene (Bogdan Prohozescu, ce a explicat situatia critica a angajatilor ce primesc salariul minim pe economie), „vocea” consilierului Nicolae Gnatiuc s-a dovedit a fi „vocea PSD-ului”.

In atare conditii, proiectul a picat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Hai sa fim seriosi ! Cand mergi la orisicare dintre functionarii primariei te trateaza, pe tine ca cetatean, cu un aer superior si cu un “sictir” de iti lasa impresia ca el (functionarul) este mosierul (proprietarul) iar tu sclavul sau cersetorul. Mai vorbesc si la telefonul mobil diverse fara nici o legatura cu serviciul iar cetateanul sta neclintit ca sa nu deranjeze. Ptr toate astea hai sa le marim salariul, drepr recompensa. Mai bine s-ar mobiliza sa repare “evazatul” sau sa repare drumul (soseaua) pe zona Crucea de piatra – pana la fosta statie PECO de la Borzest, soseaua Adjudului.

LĂSAȚI UN MESAJ