Doi detinuti, adusi marti la Tribunal, pentru audieri in dosarul “Telefoane pentru detinuti”, s-au incaierat in boxa acuzatilor, in plina sedinta de judecata.

Un detinut a fost pocnit cu pumnul in gura de un alt inculpat chiar in momentul in care gardienii l-au bagat in boxa acuzatilor.

Incidentul a produs panica in sala de judecata, mai ales ca lovitura, destul de puternica, l-a aruncat pe cel agresat in zabrelele boxei care s-a dezmembrat pe jumatate.

PUBLICITATE

Gardienii au intervenit imediat intre cei doi detinuti si i-au scos din sala.

“Sunt oripilata de ce s-a intâmplat azi in sala de judecata. Nici nu-mi pot imagina ce se intâmpla intre ei in celule”, a fost reactia procurorului de sedinta.

Cel lovit a fost readus in sala de judecata pentru a fi audiat, ca martor, in dosarul telefoanelor introduse ilegal in Penitenciarul Bacau.

Cu sau fara legatura cu acest incident, Bogdan B. (cel care a incasat pumnul) nu si-a mai mentinut declaratia data la urmarirea penala in care povestea pe pagini intregi ce se intâmpla in Penitenciarul Bacau, cum mai multi gardieni le furnizau telefoane detinutilor, incarcatoare, tigari si chiar etnobotanice.

De altfel, mai multi detinuti audiati, ieri, ca martori, si-au schimbat declaratiile de la urmarirea penala. Au recunoscut ca majoritatea aveau telefoane mobile, dar nimeni nu a putut spune de unde sau cine le furniza.

Revenind la incident, detinutul lovit a spus ca nu il cunoaste pe agresor si nu stie de ce l-a pocnit. Un avocat a cerut ca instanta si reprezentantul Parchetului sa se sesizeze din oficiu, agresiunea fiind inclusa in categoria infractiunilor de audienta (infractiune savârsita in timpul sedintei de judecata, prin care se tulbura linistea si disciplina de sedinta).

Judecatoarea si reprezentantul Parchetul au respins cererea pe motiv ca in acest caz nu ar fi vorba de o infractiune de audienta.

Catalina Chifu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ